Føtex-medarbejdere sparer på energien

Dagligvarekæden har opnået en samlet besparelse på 3,4 % af det årlige elforbrug ved hjælp af en adfærdskampagne, der løb i hele 2017.

Fokus på energirigtig adfærd gav bonus på klimamål

Salling Group ville gerne sætte fokus på energirigtig adfærd blandt de ansatte i alle landets Føtex-butikker. Kampagnen skulle bidrage til koncernens overordnede klimamål om besparelser på el og varme hvert år frem til 2020. Målet med adfærdskampagnen var 3 % besparelse.

Præmier virker ikke på energisparetiltag

I samarbejde med AURA Rådgivning identificerede man de områder med de største besparelsespotentialer og planlagde en effektiv kampagneopbygning og intern kommunikationsindsats, som kunne understøtte varige adfærdsændringer blandt medarbejderne.

Hos Salling Group havde man en formodning om, at belønninger i form af præmier ville være den sikre vej til succes, men interviews med varehuscheferne viste, at den væsentligste faktor til succes var dialog og gode, praktiske eksempler på energisparetiltag, som varehusene kunne lade sig inspirere af. Dette var integreret som et effektfuldt værktøj i kampagneperioden.

Vinder af Energi- og Miljøpris i 2019

AURA Rådgivning har også opgjort besparelsen og evalueret indsatsen for Salling Group. Samarbejdet har haft stor betydning for, at Salling Group vandt Energi- og Miljøprisen 2019.

Adfærdskampagnens resultater

Den føtex-butik, som klarede sig allerbedst, opnåede en besparelse på hele 23 % af det årlige elforbrug. 53 % af varehusene lykkedes med at opnå varige adfærdsændringer. AURA Rådgivning har opgjort resultatet i samarbejde med Salling Group, og den samlede besparelse lød på 3,4 % af det årlige elforbrug, hvilket svarer til flere millioner kroner på bundlinjen.

Læs mere om adfærdskampagner

 

Kunde Salling Group
Udfordring Salling Group ville spare på energien og sætte fokus på energirigtig adfærd blandt de ansatte i alle landets Føtex-butikker
Løsning Intern adfærdskampagne blandt de ansatte baseret på medarbejderinvolvering vhj. af nudging og gamification-elementer
Energirådgiver AURA Rådgivning
Projektleder Lisbet Stryhn Rasmussen og Ole Ernst Wandall-Frostholm
Udførelse 2016-2018
Resultat

Føtex lykkedes med at realisere en samlet besparelse på 3,4 % af det årlige elforbrug svarende til flere millioner kroner i sparet el.

Lisbet Stryhn Rasmussen

Kontakt

Lisbet Stryhn Rasmussen

Seniorrådgiver

Lad vores erfarne rådgivere ringe dig op