Kedlerne er i kog på det gamle varmeværk

Ry har næsten alt, hvad hjertet kan begære – smuk natur med betagende udsigter, aktivt foreningsliv, biograf, golfbane, Himmelbjerget, Lars Lilholt – men byen mangler et spillested. Et hyggeligt sted, hvor både byens borgere og ”turister” kan fordøje byens mange input, nyde en øl eller en kop kaffe eller en god koncert.

En lokal gruppe, dynamiske motorer er blandt andet med hjælp fra en 100/100 Mbit/s fiberforbindelse fra AURA i gang med at stable et sådant fristed på benene.

Som skabt til magiske oplevelser
Den gamle bygnings rustikke atmosfære tager næsten vejret fra en, når man træder ind. Det oprindelige udtryk med store kedelrør og elektroniktavler er bevaret, men frisket op og gjort stemningsfyldt med et flot, patineret trægulv, brændevæg, et spændende sammensurium af møbler og et pragtstykke af en hjemmebygget scene, der vil få enhver med lyst til at stå på en scene til at savle.

Gnisten har sit navn på grund af sin historie som varme- og elværk. Og selvfølgelig fordi stedet og personerne tænder gnisten i Ry ved at skabe et samlingssted med et hav af muligheder.

Gnisten rummer det hele
”Selvfølgelig ligger det lige for, at benytte Gnisten som et spillested, da vi i den grad mangler en scene for de lokale bands og muligheder for at trække koncerter og flere musikere eller kunstnere til byen”, siger Birgitte Højland, en af de dynamiske motorer og formand for foreningen Musikværket Ry, som står bag udviklingen af Gnisten. ”Men Gnisten egner sig også til cafe, poesiaftener, julemarkeder, LAN-parties, mindre konferencer og kontorfællesskab, ja, vi har et lokalt kor, som overvejer at benytte Gnisten til øvelokale”, slutter Birgitte.

Store forventninger til Gnisten
De mere end 90 frivillige, som har meldt sig til at klargøre bygningen og bistå ved kommende arrangementer har som mange af kommunens politikere set de mange muligheder, som bygningen rummer – og glæder sig til at få Gnisten etableret som et fedt sted for byens borgere og gæster.

AURA er voldsomt stolte af, at levere fiberforbindelsen til et initiativ som dette, der bobler af energi, lokal værdi, samarbejde og kreativitet.
En 100/100 Mbit/s fiberforbindelse gør det muligt for Gnisten, at tilbyde kontorfællesskaber med optimale internetforhold, arrangere LAN-parties, streame fra live-begivenheder og sørge for sikkerheden med en alarm. Med en PRO-aftale er Gnisten desuden sikret, at AURA er klar med ekstra hurtig support, hvis uheldet skulle være ude.


Læs mere om AURAs erhvervsaftaler og om Gnisten.


Billedmateriale fra Gnisten er fra Fotograf Per Bille, ry-foto.dk

Per Thorgaard Mogensen

Kontakt os

Per Thorgaard Mogensen

Kundeansvarlig

Dennis Strandgaard Christensen

Få et uforpligtende tilbud

Dennis Strandgaard Christensen

Kundeansvarlig