Silkeborg Kommune helt i front på gadelys

Som en af få kommuner i landet er Silkeborg Kommune nu næsten helt i mål med at udskifte alle 20.000 gadelys i kommunen til LED. De sidste 400 lamper forventes udskiftet inden nytår 2019.

Drift og vedligehold af gadelys

Det er Silkeborg Kommunes Vej- og Trafikudvalg, der er ansvarlig for gadelysene i hele kommunen. AURA Entreprise har netop vundet kommunens nye 4-årige udbud om den fremtidige drift og vedligehold af gadelysene gældende fra 1. august 2019.

Gadelys er nu LED-teknologi

AURA Entreprise har samarbejdet med Silkeborg Kommune omkring udskiftning af gadelysarmaturer til LED-teknologi siden 2013. Her vedtog kommunen en ny belysningsstrategi, som sikrer, at der bruges mindre strøm, så der udledes mindre CO2. Den strategi er nu ved at være fuldt udrullet, og dermed sparer kommunen et betragteligt beløb på både elregning, drift og vedligehold.

Mere lys for færre penge

LED-armaturer bruger mindre strøm og skal ikke have skiftet pærer. Kun armaturet skal skiftes efter 18-20 år. Samtidig er LED-teknologien så langt fremme, at det giver et bedre lys for færre penge. Årligt sparer kommunen omkring to mio. kr. på elregningen.

Læs mere om vejbelysning

 

Projekt Udskiftning til LED. Drift og vedligehold af gadelys i Silkeborg Kommune
Udførelse 2013-2019
Bygherre Silkeborg Kommune, Vej- og Trafikudvalg
Entreprenør AURA Installation
Projektleder Claus Jørgensen
Resultat Silkeborg Kommunes veje er langt bedre oplyst end tidligere. Kommunen sparer årligt omkring 2 millioner kroner på elregningen, samtidig med at udgifterne til drift og vedligehold er minimeret.

Vil du høre mere om casen?

Claus Jørgensen

Entreprisechef, AURA Installation

Kan vi hjælpe dig?