1680x360_bazar.png

Integration hen over disken - Bazar Vest

Kært barn har som bekendt mange navne, og Bazar Vest er ingen undtagelse. Bazar Vest er en skrædder. En bager. Et supermarked. En frisør. En juicebar. Et rejsebureau. En tøjbutik. En café. En slagter. En guldsmed. Et jobcenter. En bilforhandler. En kulturforening … Og man kunne blive ved.

Centerchef, Ahmet Øcalan fortæller: ”Vi er ikke kun et indkøbscenter. Vi er også et springbræt for mange mennesker. En katalysator for iværksætteri. Igennem årene er vi blevet brugt som afsæt for mange iværksætteri af anden etnisk baggrund, der har åbnet deres første butik her, og så med tiden ekspanderet – f.eks. til Randers eller Vejle.”

Vokseværk a la udlandet 
Bazaren blev oprindeligt startet som et integrations- og beskæftigelsesprojekt i 1996 af Ejendomsselskabet Olav de Linde og har siden vokset sig til en fuldblods labyrint af overdækkede bazargader og autentiske markedspladser på mere end 11.000 m2. Dog uden at miste sin grundlæggende sociale værdi: ”Vi hjælper stadig mange med at integrere sig. Vi kalder det integration hen over disken,” fortæller Ahmet Øcalan. ”Det er her Mustafa møder Susanne, og her Peter møder Aisha. Dialog er det første skridt på vej mod integration – når man spørger hvad tomaterne koster eller om det er lamme- eller oksekød hos slagteren – så er man allerede godt i gang. ”

Denne imødekommenhed har altså resulteret i at Bazaren ikke kun er et lokalt samlingspunkt for såvel lokale beboere som besøgende fra hele Danmark, men også et trækplaster for rejsende som kommer langvejsfra: ”Turisterne kommer fra Nordjylland og Sjælland, men også fra andre lande som Norge, Sverige og Tyskland,” siger Ahmet Øcalan.

AURA moderniserer Bazar Vest
Bazar Vest står nu overfor en større moderniseringen, hvor de ønsker at opgradere deres brand. Dette vil de gøre ved at tilbyde deres lejere fibernet og altså i sidste ende give kunderne en bedre oplevelse, når de besøger bazaren. Og valget faldt på AURA: ”Det var helt oplagt,” siger Ahmet Øcalan. ”Dels fordi de er professionelle og leverer varen, dels fordi fibernet er fremtiden.”

Ligesom AURA går Olav de Linde nemlig også op i bæredygtighed. De pudser f.eks. gamle mursten op i stedet for at smide dem ud, og genbruger dem i renoveringsprojekter. De har et stort lager nede på Aarhus havn, hvor de opbevarer alverdens forskellige ting. Og hvis de kommer til at mangle noget – et glasparti eller en dør – så ved de, hvor de kan finde det i en klimavenlig variant. 

”Kort sagt lå det altså lige til højrebenet at vælge fibernet fra AURA”, siger Ahmet Øcalan. ”Alle kriterierne var på plads. Det skulle være AURA. Både i forhold til bæredygtighed, da fibernet jo er grønnere og hurtigere end andet internet. Vi har mange jernkonstruktioner i denne bygning, og det gør at Wi-Fi kan have svært ved at slå igennem, hvilket også bare fungerer bedre med fiber. Vi er også ved at undersøge muligheden for ladestandere til vores kunder, og der er AURA også en væsentlig spiller på markedet.”

Per Thorgaard Mogensen

Jeg er klar med en løsning til dig

Per Thorgaard Mogensen

Account Manager Erhverv