Overvågning af energiforbrug knækker kurven hos Bodycote

En investering på over 400.000 kr. i energimålere hos Bodycote Varmebehandling i Ejby tjente sig ind på mindre end et år.

Energiforbrug udgjorde 10% af omsætningen

Bodycote er en international koncern, der tilbyder varmebehandling af emner i industrien. Det er en yderst energikrævende proces, og i Bodycotes regnskab udgør energiforbruget over 10% af omsætningen. Derfor gik virksomheden på jagt efter et værktøj, der kunne overvåge energiforbruget på hver enkelt maskine.

Energiovervågning synliggør besparelsespotentialer

Der er i alt blevet opsat 91 målere, der tilsammen logger og overvåger 80% af Bodycotes energiforbrug. Investeringen i målere og overvågning beløb sig til 400.000 kr. med en anslået tilbagebetalingstid på 1,8 år, men det kom til at gå endnu stærkere.

Ugentlige energitavlemøder

Hos Bodycote har energimålerne ført til en ny praksis i det daglige arbejde. Overvågningen af energiforbruget er tilgængelig for alle medarbejdere, og det høster virksomheden udbyttet af på de ugentlige energitavlemøder. Alle kan følge energiforbruget på de enkelte anlæg, og det giver mange nye ideer og er anledning til en sund undren.

Læs mere om energiovervågning

 

Kunde Bodycote
Udfordring Manglende overblik over energiforbruget på de energiforbrugende anlæg.
Løsning Opsætning af energimålere på hver enkelt maskine. Alle data opsamles, analyseres og rapporteres i specialtilpassede nøgletalsarapporter i energiovervågningssystemet Omega.
Energirådgiver AURA Rådgivning
Projektleder Jacob Fischer
Resultat

Store besparelser på energiforbruget har betydet en tilbagebetalingstid på investeringen på 400.000 kr. på mindre end et år.

Jacob Fischer

Vil du vide mere

Jacob Fischer

Energirådgiver

Lad vores erfarne rådgivere ringe dig op