Asfaltfabrikken Arkil udleder 108 tons mindre CO2

Asfaltfabrikken Arkil sagde ja tak til et tilbud om energirådgivning fra AURA Rådgivning. Det skulle vise sig at være en god beslutning.

Miljøcertificeret ledelsessystem

Arkil-koncernen er miljøcertificeret, og det betyder, at virksomhedens fabrikker er forpligtede til hele tiden at opstille nye mål om forbedring på energiområdet. Opgaven var derfor at finde nye energibesparelser.

Fokus på de store energiforbrugende anlæg

I samarbejde med Arkil fandt AURA Rådgivning frem til, at der var store energibesparelser at hente ved at fokusere på asfaltfabrikkens tørrretromler, hvor sand og grus opvarmes til omkring 160° ved hjælp af en gasbrænder. Målinger viste, at ventilationssystemet, der fjerner op mod 100.000 kubikmeter fugtig luft pr. time, kunne optimeres. I stedet for den eksisterende spjældregulering foreslog AURA Rådgivning en ny frekvensstyret løsning, der gør det muligt at justere ventilatorens omdrejninger i forhold til den luftmængde, der suges ud.

Energibesparelser med kort tilbagebetalingstid

Arkil har installeret den nye løsning, og det årlige gasforbrug til asfaltproduktion er i dag reduceret med 8%, hvilket svarer til 108 tons mindre CO2-udslip. Holder besparelsesprocenten sig på det nuværende niveau, vil investeringen i frekvensstyringen allerede være tilbagebetalt på et halvt år.

Læs mere om energioptimering

 

Kunde Arkil
Udfordring Arkil stod over for at skulle identificere nye energibesparelser.
Løsning En eksisterende spjældregulering på fabrikkens ventilationsanlæg blev udskiftet med en frekvensstyret løsning, der gør det muligt at justere ventilatorens omdrejninger i forhold til den luftmængde, der suges ud.
Energirådgiver AURA Rådgivning
Projektleder Ole Ernst Wandall-Frostholm
Resultat Arkils årlige gasforbrug til asfaltproduktion er i dag reduceret med 8%, hvilket svarer til 108 tons mindre CO2-udslip. Holder besparelsesprocenten sig på det nuværende niveau, vil investeringen i frekvensstyringen allerede være tilbagebetalt på et halvt år.
Ole Ernst Wandall-Frostholm

Kontakt

Ole Ernst Wandall-Frostholm

Seniorrådgiver

Lad vores erfarne rådgivere ringe dig op