Smart ladestander til din elbil hjemme

Få din egen intelligente ladestander til elbilen, så du kan lade op derhjemme – billigt, nemt og sikkert.

Ladestander til elbil hjemme

Vi tilbyder en intelligent hjemmeladestander til din elbil i høj kvalitet, som kan oplade alle elbilmodeller på markedet, uanset om den kører på ren el eller er en hybrid. Vores ladestander er specielt velegnet til dig, som gerne vil have en effektiv og driftsikker ladeløsning derhjemme. Har du behov for at oplade på farten, er der selvfølgelig også mulighed for dette.

Du ejer ladestanderen 100%, men slipper for besværet

Med en hjemmeladestander fra AURA ejer du din egen ladeboks 100%. Og du betaler kun for den mængde strøm, du reelt bruger til at oplade din elbil. Dit månedlige forbrug til opladning afregnes automatisk over din eksisterende elregning. 

Samtidig tegner du en serviceaftale med vores samarbejdspartner Spirii til kr. 79,-/md, der sikrer at din ladeboks altid fungerer og holdes opdateret døgnet rundt. Serviceaftalen sikrer dig også kundesupport 24/7, og at du automatisk får refunderet elafgiften for den strøm, du bruger til at lade elbilen. Satsen for afgiftsrefusion er i 2021 sat til 1,12 kr./kWh. Det gør strømmen til opladning meget billig, og du betaler kun for den mængde strøm, du rent faktisk bruger.

Komplet hjemmeladeløsning gør det nemt

Ladestander, installation og serviceaftale er altid en del af vores standardpakke – det sikrer dig, at det hele fungerer nemt og effektivt. Hvis der ikke følger et ladekabel med til din elbil, kan vi også hjælpe dig med det.

Bestil din ladestander her

Bestil din ladestander

Inkluderer ladestander med standardinstallation og serviceaftale.
Kr. 12.999,- plus kr. 79,-/md.*

Bestil ladestander

*Samlet mindstepris for 6 mdr kr. 13.473,-
Du har 14 dages fortrydelsesret.

Ladestander til erhverv

Boligforening, virksomhed eller kommune

Klik her

Tag guiden: Passer AURAs ladestander til dit behov?

Du har sikkert brugt lang tid på at beslutte dig for den helt rigtige elbil. Og nu er tiden kommet til at vælge hvilken ladestander eller -boks, der passer bedst til dit behov. Svaret afhænger af netop din situation: Hvad bruger du din elbil til, hvor meget kører du, og hvor planlægger du lade den op?

Tjek vores lille guide og se, om du kan genkende dine behov i en af beskrivelserne – og bliv inspireret til, hvilken ladestander du kan vælge.

Sådan bruger du din bil

 • Daglig kørsel til og fra arbejde i nærområdet
 • Indkøb, hente/bringe børn og generelt småture i lokalområdet
 • Samlet kører du op til 15.000 km/år

Sådan lader du din elbil

 • Bilen holder på matriklen hver nat og kan lades op via en hjemmeladeboks. Det vil sige 100 % hjemmeopladning

Den bedste løsning til dig

AURAs ladestander passer perfekt til dit behov og er en billig løsning for dig. Du betaler for dit faktiske forbrug til opladning over din elregning og du får automatisk refunderet din elafgift for strøm brugt til opladning via et serviceabonnement.

__________

Det koster din opladning - priseksempel:

Kørselsbehov: 15.000 km om året.
Opladning: 100% hjemmeopladning til en gennemsnitlig strømpris på 2,30 kr./kWh og med afgiftsrefusion på 1,12 kr./kWh

 • 15.000 km svarer ca. til 3.000 kWh (5 km. pr. kWh)
 • Årlig udgift til 100 % hjemmeopladning fratrukket afgiftsrefusion: 3.000 kWh *(2,30 kr. – 1,12 kr.)= 3.540 kr.
 • Årlig udgift til serviceaftale (Spirii): 12*79 kr./md. = kr. 948
 • Årlig nettoudgift: 4.488 kr.
 • Månedlig nettoudgift: 374 kr.

Sådan bruger du din bil

 • Daglig kørsel til og fra arbejde
 • Indkøb, hente/bringe børn og generelt småture i lokalområdet
 • Ferie- og weekendkørsel
 • Samlet kører du op til 20.000 km/år

Sådan lader du din elbil

 • Bilen holder på matriklen stort set hver nat og kan lades op via en hjemmeladestander. Typisk vil 85 % af opladning foregår hjemme
 • Ind imellem har du behov for at lade op på farten, hvis du besøger familie og venner, tager på weekendtur eller lignende. Dine opladninger på farten udgør max. 15 %.

Den bedste løsning til dig

AURAs ladestander opfylder dit behov. Når du lader hjemme, betaler du for dit faktiske forbrug til opladning over din elregning og får automatisk refunderet din elafgift for strøm brugt til opladning via et serviceabonnement. Det er økonomisk fordelagtigt for dig.

Når du lader op på farten, koster det dig mere, men så længe det er max. 15% af dine opladninger, er det stadig en god økonomisk løsning for dig. Opladning på farten koster typisk op til 6 kr./kWh og du kan betale kontant eller via den aktuelle ladeoperatørs app. Hvis du bruger en Spirii oplader, får du det til priser fra 2,50 kr./kWh.

__________

Det koster din opladning - priseksempel:

Kørselsbehov: 20.000 km om året.
Opladning: 85 % hjemmeopladning til en gennemsnitlig strømpris på 2,30 kr./kWh og med afgiftsrefusion på 1,12 kr./kWh, 15 % opladning på farten til 6 kr./kWh

 • 20.000 km svarer ca. til 4.000 kWh (5 km. pr. kWh)
 • Årlig udgift til 85% hjemmeopladning fratrukket afgiftsrefusion: 3400 kWh *(2,30 kr. – 1,12 kr.)= 4012 kr.
 • Årlig udgift til 15% opladning på farten: 600 kWh*6 kr.= 3600 kr.
 • Årlig udgift til serviceaftale (Spirii): 12*79 kr./md. = kr. 948
 • Årlig nettoudgift: 8560 kr.
 • Månedlig nettoudgift: 713 kr.

Sådan bruger du din bil

 • Daglig kørsel i forbindelse med arbejde (op til 150 km/dag)
 • Indkøb, hente/bringe børn og generelt småture i lokalområdet
 • Samlet kører du op til 35.000 km/år

Sådan lader du din elbil

 • Du kører en del hver dag, men ikke mere end det kan klares med en fuldt opladet bil. Bilen holder på matriklen hver nat og kan lades op via en hjemmeladeboks. Det vil sige 100% hjemmeopladning.

Den bedste løsning til dig

AURAs ladestander opfylder dit behov og er også en økonomisk konkurrencedygtig løsning. Du betaler for dit faktiske forbrug til opladning over din elregning og du får automatisk refunderet din elafgift for strøm brugt til opladning via et serviceabonnement.

__________

Det koster din opladning - priseksempel:

Kørselsbehov: 35.000 km om året.
Opladning: 100 % hjemmeopladning til en gennemsnitlig strømpris på 2,30 kr./kWh og med afgiftsrefusion på 1,12 kr./kWh.

 • 35.000 km svarer ca. til 7.000 kWh (5 km. pr. kWh)
 • Årlig udgift til 100 % hjemmeopladning fratrukket afgiftsrefusion: 7.000 kWh *(2,30 kr. – 1,12 kr.)= 8.260 kr.
 • Årlig udgift til serviceaftale (Spirii): 12*79 kr./md. = kr. 948
 • Årlig nettoudgift: 9.208 kr.
 • Månedlig nettoudgift: 767 kr.

Sådan bruger du din bil

 • Du er afhængig af din bil i dit arbejde og du kører langt – hver dag
 • Indimellem er du måske endda på farten flere dage i træk
 • Samlet kører du mere end 35.000 km/år

Sådan lader du din elbil

 • Du lader din elbil via en hjemmeladeboks, når du er hjemme natten over, men det er ikke altid tilstrækkeligt til at holde dig kørende hele dagen.
 • Du har brug for opladning på farten – i stor stil

Den bedste løsning til dig

Du har brug for en abonnementsløsning med alt inklusiv, der giver dig mulighed for at lade op både hjemme og på farten. Det har AURA ikke pt., men der findes flere løsninger på markedet fra forskellige ladeoperatører, som du kan kigge nærmere på.

Bestil online

I bestillingsprocessen får du styr på både ladestander, installation og serviceaftale. Vi guider dig igennem.

Dialog med AURA

Inden for to hverdage kontakter vi dig telefonisk for at aftale dato for installation. Samtidig afklarer vi, om du er dækket ind med en standardinstallation. Herefter sender vi dig en endelig ordrebekræftelse pr. mail.

Installation

En af vores certificerede elektrikere sørger for at installere din ladestander eller ladeboks. Vi går selvfølgelig ikke, før alt virker.


Ofte stillede spørgsmål

Hvem kontakter jeg, hvis jeg har spørgsmål til installation?

AURA Installation står for at installere din ladestander. Du kan læse mere om installationen her. Har du yderligere spørgsmål, kan du kontakte AURA E-mobility på 87 92 52 52.

Hvem kontakter jeg, hvis min ladestander ikke virker?

Hvis du oplever problemer med din ladestander eller har spørgsmål til opladning, skal du kontakte Spirii kundeservice på 38 171 500.

Hvem kontakter jeg, hvis jeg har spørgsmål til min regning?

Hvis du har spørgsmål til din regning for installation og ladestander, skal du kontakte AURA på e-mobility@aura.dk eller 87 92 52 52. Hvis du har spørgsmål til din regning fra Spirii for din serviceaftale, skal du kontakte Spirii på support@spirii.dk eller på 38 171 500.

Ladekabel sidder fast og vil ikke løsne sig/stander vil ikke frigive kabel?

Hvis du oplever, at dit ladestik sidder fast i ladeboksen, skal du sikre dig, at du først har taget stikket ud af elbilen. Hvis det stadig sidder fast, kan det være, fordi låsemekanismen sidder i klemme. Prøv først at trykke stikket helt ind i ladeboksen, vent et par sekunder og prøv derefter at tage stikket ud igen. Hvis ikke det hjælper, skal du kontakte Spirii kundeservice på 38 171 500.

Hvorfor lyser ladestanderen rødt?

Lyser ladeboksen rødt, er det fordi, den oplever en fejl. Forsøg at slukke og tænde for ladeboksen i din eltavle (gruppen er markeret med ”ladestander”) og vent 5 minutter. Hvis fejlen ikke forsvinder, kontakt Spirii kundeservice 38 171 500.

Hvordan starter jeg opladning på min ladestander hjemme?

Som standard er din ladeboks altid låst. Det vil sige, at du skal bruge din Spirii-ladebrik og låse boksen op ved at holde brikken over ladebrik-symbolet. Boksen er låst, så andre ikke ved en fejl kommer til at bruge af din strøm.

Hvis du ønsker at få din hjemmelader låst op, kan det altid lade sig gøre. Du skal blot ringe til Spirii kundeservice på 38 171 500 og bede om at få din ladeboks låst op.

Hvordan afslutter jeg en opladning på min hjemmeladeboks?

På samme måde som en offentlig ladestander. Hold din Spirii-ladebrik hen over ladebrik-symbolet for at stoppe opladningen. Hvis du har fået låst din hjemmeladeboks op, skal du blot sætte stikket i bilen ved start og fjerne det igen, når du skal bruge bilen.

Hvor lang tid tager det at lade op?

Det er naturligvis afhængigt af biltype. Vores udstyr kan levere op til 22 kW AC, men det kræver, at det er understøttet af både elbil og strømforsyning. De fleste elbiler kan modtage enten 3,7 eller 11 kW AC.

Hvornår er det bedst at lade elbilen op hjemme?

Du kan uden problemer lade din elbil op på alle tidspunkter af døgnet. Du kan med fordel sætte timeren i din elbil (hvis muligt) så den starter opladningen om natten, da dette på simpel vis flytter forbruget til de timer, hvor strømmen er billigst, og der er størst sandsynlighed for at få gavn af den vedvarende energiproduktion. Tjek desuden din aftale med din elleverandør, om der kan være en økonomisk gevinst i at oplade din elbil om natten.

Hvad gør jeg, hvis ladeboksen ikke virker?

Hvis du mod forventning oplever, at din ladeboks ikke virker, er du velkommen til at kontakte Spirii kundeservice på 38 171 500.

Hvordan bestiller jeg et ladebrik?

Du kan bestille en Spirii-ladebrik direkte via Spiriis hjemmeside.

En Spirii-ladebrik koster 59 kr. inkl. moms i oprettelse og forsendelse.

Opladning hjemme - Hvorfor skal jeg bruge en ladeboks i stedet for stikkontakt?

Det er der mange gode grunde til. Når der opsættes en ladeboks, er der styr på sikkerheden, hvilket vil sige, at alle kabler er dimensioneret til den høje belastning. Desuden får ladeboksen også sin egen plads i relæet, så hvis der opstår overbelastning, vil husets øvrige funktioner ikke blive påvirket.

Derudover er der økonomiske fordele. I alle vores ladebokse sidder en godkendt måler, som muliggør, at du kan få refunderet elafgiften. Det kan du ikke få, hvis du lader fra en stikkontakt, da forbruget ikke kan adskilles fra husets øvrige forbrug. I øvrigt klarer vi alt arbejdet med at ansøge om refusion af elafgiften for dig.

Hvordan betaler jeg for den strøm, jeg bruger til opladning hjemme?

Du betaler for strømmen via din elregning. I ladestanderen sidder en godkendt måler, som måler den strøm, der forbruges til opladning af din elbil. Disse målerdata overføres til Spiriis system og danner grundlag for at søge refusion af elafgiften hos SKAT. Spirii klarer alt arbejdet med refusionen for dig, og du vil få beløbet godtgjort kvartalsvis fra Spirii.

Hvor kan jeg se mit forbrug?

Hver måned modtager du en regning og opgørelse for din Spirii Connect serviceaftale. Her fremgår både din valgte servicepakke og din månedlige opgørelse over opladningsforbrug.

Hvordan får jeg refusion af elafgift?

Såfremt du er berettiget til at få godtgjort elafgift af den strøm, der anvendes til opladning, udgør denne 1,12 kr. inkl. moms pr. kWh. Ordningen løber frem til 2030, og satsen reguleres én gang om året af SKAT. Så længe du har en Spirii-serviceaftale tilknyttet din ladeboks, vil du få refunderet elafgiften, uden at du behøver foretage dig noget.

Hvornår modtager jeg refusion af elafgift?

Godtgørelse af elafgift opgøres kvartalsvis. Du vil således en gang i kvartalet blive godtgjort for den elafgift, som du er berettiget til jf. din Spirii Connect serviceaftale. Overstiger din godtgørelse af elafgift din månedlige faktura for den pågældende måned, så udbetaler Spiiri det overskydende beløb til dig.

Kan jeg få refusion, hvis jeg har solceller eller jordvarme?

Nej, du modtager ikke refusion af elafgift, hvis du har jordvarme eller solceller derhjemme, da du ikke betaler elafgift af egenproduceret strøm.

Hvis du skal opnå afgiftsrefusion, selvom du har solceller eller jordvarme, skal du kunne dokumentere og godtgøre, at du har betalt fuld elafgift af den strøm, du har brugt til opladning. Det kunne f.eks. være ved at få separat måler, ny tavle mm. specielt til din ladeboks, men det er en større økonomisk investering, der sjældent vil kunne svare sig. Hvis din ladeboks udelukkende forsynes med strøm fra elnettet, og du har betalt elafgift, er du også berettiget til refusion af elafgiften.

Du kan læse Skatterådets afgørelse her

Opladning hjemme - Hvorfor skal jeg bruge en ladestander i stedet for stikkontakt?

Det er der mange gode grunde til. Når der opsættes en ladestander af en autoriseret elektriker, er der styr på sikkerheden, hvilket vil sige, at alle kabler er dimensioneret til den høje belastning, og alle lovkrav er overholdt. Desuden får ladeboksen også sin egen plads i relæet, så hvis der opstår overbelastning, vil husets øvrige funktioner ikke blive påvirket.

Derudover er der økonomiske fordele. I alle vores ladebokse sidder en godkendt måler, som muliggør, at du kan få refunderet elafgiften. Det kan du ikke få, hvis du lader fra en stikkontakt, da forbruget ikke kan adskilles fra husets øvrige forbrug. I øvrigt klarer vi alt arbejdet med elafgiften for dig.

Hvordan er sikkerheden på jeres produkter?

Vores ladeprodukter lever op til alle gældende sikkerhedskrav, og er naturligvis udstyret med et fejlstrømsrelæ, som slår fra, hvis der opstår en overbelastning. Desuden indeholder vores ladebokse teknologi til at kommunikere med den bil, som lader op på boksen, så opladningen standses, hvis der skulle opstå overbelastning eller en anden fejl.

Hvordan betaler jeg for strømmen, når jeg lader på Spiriis offentligt tilgængelige ladestandere?

Hvis du bruger app’en, bliver du afregnet hver gang, du foretager en opladning.
Det koster en fast pris fra 2,50 kr./kWh. Du ser prisen i Spiriis app eller på ladestanderen.

Hvis du benytter din ladebrik, opgøres dit forbrug på din månedlige faktura fra Spirii.

Hvordan starter jeg opladning på en offentlig tilgængelig ladestander fra Spirii?

Det gør du ved at holde din Spirii-ladebrik hen over ladebrik-symbolet på ladestanderen. Herefter vil ladestanderens port åbne. Sæt dit ladekabel i elbil og ladestander. Du vil høre et ’bip’ og kunne se et svagt pulserende lys på ladestanderen, når opladningen påbegyndes.

Hvordan afslutter jeg opladning på en offentlig tilgængelig ladestander?

Du afslutter din opladning på samme måde, som du starter, nemlig ved at holde din Spirii-ladebrik hen over ladebrik-symbolet påstanderen. Herefter kan du tage ladekablet ud og fortsætte din videre tur.

Tilbyder Spirii opladning via roaming?

Spirii tilbyder snart opladning via roaming. Det betyder, at du med Spirii Go appen og med ladebrikken fra Spirii vil kunne oplade på offentlige ladestandere fra andre operatører. Prisen for opladning er bestemt af den pågældende ladeoperatør og varierer typisk mellem 3 - 6 kr./kWh. 

Hvordan oplader jeg min elbil i det offentlige ladenetværk?

Er du ikke i nærheden af en Spirii ladestander, kan du altid få adgang til offentlig opladning hos f.eks. IONITY langs motorvejene eller hos Clever og E.ON i byerne eller langs motorvejene. Kontakt dem for mere information og bestil adgang til deres ladenetværk direkte hos dem. 

Generelt om ladestandere og ladebokse

I takt med at der kommer flere elbiler på de danske veje, stiger antallet af ladebokse og ladestandere rundt omkring i landet også. Udbuddet af ladeløsninger til private elbilejere vokser eksplosivt i disse år, og derfor kan det være vanskeligt at sammenligne forskellige ladestandere, priser og abonnementstyper med hinanden.

Forskellen på en ladeboks og en ladestander 

Skal du vælge en ladeboks eller en ladestander, og hvad er egentlig forskellen? Det er ret enkelt. En ladeboks monteres typisk på en fast væg, mens ladestanderen står frit placeret på en stander/pæl. En ladestander er groft sagt blot en ladeboks, som er monteret på toppen af en pæl. Ladeboksen er typisk et godt valg, hvis du har egen garage eller en husmur, hvor ladeboksen kan monteres fast på væggen. En ladestander står frit og er derfor ofte en fordel til placeringer, hvor der ikke er mulighed for at montere den på en fast væg. Hvis din bil holder i en indkørsel eller på en parkeringsplads, er ladestanderen derfor det oplagt valg.

Prisen på en ladestander til elbil varierer meget

Ladebokse og ladestandere fås i mange forskellige prisklasser og kvaliteter lige fra billige discountløsninger produceret i Kina til mere intelligente ladestandere, hvor alle komponenter og dele er af høj kvalitet. En intelligent ladestander er kendetegnet ved at have indbygget wifi, så softwaren opdateres automatisk, samtidig med at den kan kommunikere med din elbil om fx forskudt starttidspunkt for opladning, eller at elbilen skal oplades, når strømmen er grønnest og billigst. Som tommelfingerregel hænger pris og kvalitet sammen, og de lidt dyrere ladestandere vil typisk også have en større udgangseffekt, så elbilen oplades hurtigere. En intelligent ladeboks giver typisk også den fordel, at du har mulighed for at modtage afgiftsrefusion af strømmen, du bruger til opladning, fordi der sidder en indbygget måler i ladeboksen, som kan dokumentere dit forbrug (skal være godkendt til afregning af refusionsopgørelse). Du kan således ikke modtage afgiftsrefusion, hvis du blot oplader fra en stikkonkakt, der er tilkoblet husets øvrige elinstallationer, fordi det ikke er muligt at adskille forbruget til opladning af din elbil med husets øvrige forbrug.  

Hvor hurtigt kan en ladestander oplade?

Hvor hurtigt du kommer til at oplade din elbil derhjemme afhænger af tre faktorer: Hvilken elbil du har, hvor hurtigt den valgte ladestander kan oplade og husstandens elinstallation. Eksempelvis kan vores AURA-ladestander levere op til 22 kW, men for at kunne oplade med denne hastighed kræver det, at din elbil også understøtter opladning op til 22 kW, og at din elinstallation i husstanden også kan klare denne belastning uden risiko for overophedning af kabler. Det mest almindelige i dag er en ladestander med en opladningshastighed på 3,7 kW eller 11 kW, men produktudviklingen går stærkt, og om nogle få år vil det nok blive opfattet som langsomt.  

De fleste elbiler i dag kan modtage enten 3,7 eller 11 kW AC. Dog kan nyere elbiler også modtage væsentlige større mængder strøm gennem et såkaldt supercharger-stik (hurtigopladning), hvor der kan oplades med mellem 125-250 kW på de superladerstationer, der findes langs motorvejsnettet. Fremtidens elbiler klargøres fra fabrikken til at kunne modtage større og større mængder strøm, så det er en god ide at vælge en ladeboks eller ladestander, der minimum understøtter opladning med 11 kW, så det hvert fald ikke er din ladeløsning, der forhindrer dig i at oplade elbilen hurtigst muligt.

Ladestander uden serviceabonnement

Er det muligt at købe en ladestander eller ladeboks uden serviceabonnement? Ja, det er en mulighed, men det kan ikke altid anbefales, da en ladestander uden serviceabonnement ikke giver dig mulighed for at modtage afgiftsrefusion af den forbrugte mængde strøm til opladning. Afgiftsrefusionen er fastsat til 1,12 kr./kWh indtil 2030. Det er derfor næsten er halvdelen af det, du betaler for strømmen, som du får retur i afgiftsrefusion. Det er kun din ladeboks-operatør, som kan ansøge om afgiftsrefusionen på dine vegne, og denne service er typisk en del af abonnementet til lade-operatøren. Derudover dækker et serviceabonnement også løbende softwareopdateringer, kundesupport, løbende vedligehold og fejlrettelser, hvis ladestanderen eller ladeboksen af en eller anden grund fejler. 

Hvad er forskellen på strømrefusion og afgiftsrefusion?

Selvom det lyder som nærmest det samme, er der stor forskel på strømrefusion og afgiftsrefusion. Nogle udbydere af ladebokse tilbyder en såkaldt strømrefusion til deres kunder, hvilket dækker over at de betaler udgiften til den forbrugte strøm tilbage til kunden. Her er det blot vigtigt at huske, at kunden på forhånd har betalt et månedligt abonnement på 700 - 800 kr. for at kunne oplade elbilen på egen ladestander og operatørens ladenetværk. Ladeoperatøren ansøger om afgiftsrefusion på kundens vegne, men denne afgiftsrefusion sendes ikke videre til kunden. Derfor er det ladeoperatøren – og ikke kunden – som får en økonomisk gevinst af afgiftsrefusionen.  

Andre udbydere som fx Spirii eller FDM, hvor du kun betaler for dit faktiske forbrug af strøm til opladning af elbilen, sender afgiftsrefusionen direkte videre til kunden. Dermed får du glæde af den rabat eller afgiftsrefusion, der gives til elkunder for den strøm, som bruges til opladning af elbiler. Afgiftsrefusionen er aktuelt fastsat af staten til 1,12 kr./kWh. Det betyder, at for hver kWh, du bruger til opladning, får du refunderet næsten halvdelen af udgiften fra staten. 

Ladestander til elbil hjemme

Om du skal investere i en ladestander hjemme til din elbil afhænger i høj grad af dit kørselsmønster og opladningsbehov. Er det vigtigt for dig, at du kan oplade din elbil derhjemme og altid har et fuldt opladet batteri, når du starter elbilen om morgenen, eller kan du godt nøjes med at oplade på farten? Måske er der opstillet mange ladestandere i dit nærområde, som gør en hjemmeladestander mindre nødvendig. Hvilken ladestander du skal vælge, afhænger i stor grad også af, hvor langt du kører om året. Hvis du kører over 30.000 km årligt, kan det være en god investering at købe en ladestander, der også inkluderer fri adgang til at oplade på det offentlige ladenetværk. Hvis du kører mindre om året, er det ofte den billigste løsning at investere i en ladestander, hvor du kun betaler for dit faktiske forbrug. En hjemmeladestander kan både anvendes til rene elbilmodeller og hybridmodeller. Dog er opladningsbehovet for en hybridbil selvfølgelig markant mindre end en bil, der kører på ren el. 

Anbefalinger til installation af ladestander

Det kan være fristende at klare installationen af din ladestander som et lille gør-det-selv-projekt, men der er mange fordele ved at få en autoriseret installatør til stå for installation af ladeboksen. På den måde sikrer du, at alle gældende lovkrav er overholdt, og at alle kabler og installationer er dimensioneret korrekt, så du undgår overophedning og i værste tilfælde brand, når din elbil står til opladning om natten. En autoriseret installation sikrer også, at der er det korrekte antal ampere til rådighed, så du ikke overbelaster husets øvrige elinstallationer. Det skal understreges, at risikoen for klamphuggeri og fejl er stor ved at klare installationen som et gør-det-selv-projekt, og derfor er vores klare anbefaling altid at få en autoriseret elinstallatør til at løse opgaven for dig, så du har sikkerhed for, at alt fungerer som det skal.