Følg prisen på el. Time for time.

Her kan du følge timeprisen på den nordiske elbørs og på vores elaftale AURA Power.
Med AURA Power får du nemlig strømmen til ren indkøbspris. 

Ud over timeprisen kan du også se, hvornår strømmen er grønnest.

Forstå graferne

Elpris

Grafen viser timeprisen på strøm på den nordiske elbørs, Nordpool, og på vores elaftale AURA Power, som giver dig strøm til indkøbspris.

Det er den rene elpris uden obligatoriske skatter og afgifter, der vises. Hver dag fastlægges markedspriserne for hver af det kommende døgns 24 timer. Priserne afhænger af udbud og efterspørgsel i den enkelte time. I perioder med en generel lav elpris kan det kan endda ske, at prisen er negativ. Oveni selve elprisen kommer der de obligatoriske omkostninger til dit lokale netselskab og til Staten. Dette dækker primært over transport af strømmen (dit netselskab) og afgifter (Staten). Disse omkostninger er obligatoriske og ens, uanset hvem du vælger som elleverandør. Omkostninger til dit lokale netselskab afhænger af, hvor du bor i landet. 

Den viste pris er inkl. moms.

CO2 aftryk

Den nederste graf viser CO2-aftrykket fra produktionen af strøm. Jo lavere søjlen er i en given time, jo mere klimavenlig er strømmen.

Strøm produceres på basis af fossile brændsler eller vedvarende energikilder som sol og vind. CO2-intensiteten er beregnet på baggrund af det lokale produktionsmiks samt import og eksport til de omkringliggende markedsområder. Læs mere om metoden her.

Timepriser for det næste døgn er tilgængelige senest kl. 15 hver dag.

Du kan betale for dit strømforbrug time for time med at vælge en elaftale, som afregnes pr. time. Dette kaldes også for flexafregning og betyder, at dit strømforbrug registreres time for time. 

Med flexafregning får du mulighed for at betale det, din strøm koster i den time, du bruger den - med et flex produkt. Flexafregning giver dig derfor muligheden for at bruge strømmen, når den er billigst.

Med vores elaftale, AURA Power, får du strøm til ren indkøbspris - time for time.

Strømmen er ofte billigere om natten, da efterspørgslen ikke er så høj. Hvis du gerne vil spare penge ved at bruge strøm om natten, skal følgende forhold være på plads:

 1. Du skal flytte dit strømforbrug til om natten
 2. Dit elnetselskab kunne aflæse dit elforbrug time for timeskal via din fjernaflæste elmåler. Dette kan stort set alle husstande i Danmark. 
 3. Du skal have en timeafregnet elaftale fra din elleverandør - som AURA Power.

Du kan ændre dine vaner, så du bruger strømmen, når den er billigst. Brug grafen til at se priserne for de næste 24 timer og planlæg dit strømforbrug efter det. Det kunne f.eks. være:

 1. Sæt opvaskemaskinen i gang, når du går i seng, eller programmér den til at starte om natten.
 2. Start tøjvasken om natten eller når strømmen er billigst henover døgnet.
 3. Oplad elbilen henover natten.

Nej. Det er kun den gennemsnitlige elpris for regningsperioden, der fremgår af din elregning. Din gennemsnitlige elpris er beregnet ud fra dit forbrug og den tilhørende timepris.

Ja, det sker faktisk i enkelte timer, at elprisen er negativ. Så fratrækker vi naturligvis beløbet på din næste regning.

Vær opmærksom på, at du fortsat skal betale for transport og afgifter til dit netselskab og staten, så din samlede elpris vil derfor ikke være negativ.

Ja, du kan nemt tilføje denne side som genvej på din mobil. Så har du altid elprisen lige ved hånden.

iPhone:

 • Tryk på delings-ikonet nederst. Det er en firkant med en pil, der peger op.
 • Scroll ned og vælg "Føj til hjemmeskærm".
 • Tryk på "Tilføj" øverst til højre.

 

Android:

 • Tryk på knappen Indstillinger på telefonen for at få åbnet en menu.
 • Tryk på Tilføj genvej. Benytter du en anden browser end den medfølgende, kan det foregå lidt anderledes.