Hjælp til FiberXL

 

Spørgsmål til fiberinstallationen for FiberXL

 

Når du har bestilt fibernet fra AURA, modtager du først en mailkvittering. Derefter modtager du en ordrebekræftelse.

I ordrebekræftelsen vil du modtage information om listepriser og dato for opstart, hvis der allerede er installeret en fiberboks i din bolig.

Hvis der skal graves inden installation, vil der i ordrebekræftelse være en vejledning til markering på husmuren.

Når du har givet os besked om, at du har sat markeringen, vil vi sende en entreprenør ud for at ’skyde’ tomrør hen til din bolig. Bagefter vil du modtage en mail med datoen for den endelige installation. Du skal inden installation have ryddet foran væggen, hvor fiberboksen skal sidde.

Vi har lavet en vejledning, der viser hvordan installationen af fibernet forløber.
Se den her

Enten "skyder" vi fiberen under jorden eller graver fiberen hen til dit hus. Røret bliver ført hen til husets sokkel, hvor du har lavet din markering. Det foregår som regel ved "skydning", hvilket vil sige at vi kun laver et hul ude ved vejen og et hul ved husmuren, hvor vi fører røret ind.

Disse vil blive dækket til efter endt arbejde.

Vi har lavet en vejledning, der viser hvordan installationen af fibernet forløber.
Se den her

Du behøver ikke være hjemme, mens det udvendige arbejde foregår, og vi graver og "skyder" fiberrørene ind. Du vil blive kontaktet vedrørende en nøjagtigt installationsdato, når det bliver tid til, at teknikeren skal installere din fiberboks. Der er det vigtigt, at du er hjemme. 

Ja, hvis du ønsker selv at grave fiberrøret ned, så må du gerne det.
Du skal kontakte kundeservice, når du er færdig med at grave, så vi ved at der er gjort klar til at blive blæst fiber i røret.

Fibertomrør får du sådan:

10 - 40 meters længde
Vi har 4 forskellige længder (10, 20, 30 og 40 meter) der er pakket i pakker med muffer, dækbånd og vejledning, som kan afhentes uden forudbestilling på Knudsminde 10 i Odder.

40 - ? meters længde
Har du brug for mere end 40 meter skal du bestille det ved skrive til os ved at udfylde formularen her og skrive i "besked", hvor mange meter rør du skal bruge.

Du bedes hurtigst muligt markere på husmuren, hvor fiberkablet skal føres ind i huset.
For at undgå forsinkelser beder vi dig sende en SMS til 1919 med teksten ”KLAR" efterfulgt af ”din adresse” – (eks. KLAR Knudsminde 10 8300).

Du finder her en vejledning til, hvordan du markerer, hvor din fiberforbindelse skal ind i huset her.

Du skal blot beslutte hvor fiberboksen skal placeres i dit hjem (ca. mål: 24 cm (H) x 25 cm (B) x 5 cm (D)). Fiberboksen sidder på den indvendige side af muren, der hvor fiberrøret går ind i din facade.

Har du mistet forbindelsen til din fiberboks, kan du forsøge med en reset af fiberboksen.
1. Hold reset-knappen inde i 10 sekunder.
2. UNDGÅ at slukke fiberboksen bagefter.
3. Hvis det stadig ikke virker, se video nedenfor:

4. Hvis dette stadig ikke virsker så skriv til vores tekniske support her.