Installationen af fiber trin for trin

Er der endnu ikke etableret fibernet ved din bolig, kan du her læse mere om installationsprocessen. For eksempel: Hvad sker der, når du har bestilt fibernet fra AURA? Hvordan foregår installationen? Hvem gør hvad? Og hvad skal du selv gøre? Alt det kan du læse meget mere om lige her. 


Har du allerede en fiberboks installeret, kan du springe trin 2 og 3 over. 

Fibernet er internet under jorden 

Med fibernet etableres der en direkte forbindelse til dit hjem via underjordiske kabler hen til et gadeskab i din umiddelbare nærhed, hvor samtlige husstandes kabler er tilkoblet i stedet for at hver enkelt hus behøver et helt skab for sig. 

Da fiberen indføres et stykke under jordoverfladen, bliver det altså højst sandsynligt IKKE nødvendigt at grave i din have eller indkørsel.

Når fibertomrøret er ført ind, blæses selve fiberen ind via et tomrør, hvorefter AURAs tekniker kommer hjem til dig. Indføring samt blæsning sker normalt ikke på samme dag, så hvis du oplever at røret er ført ind til din facade, men uden fiber, så er det en del af proceduren. 

Indvendig boks og udvendig boks 

På dét sted, hvor fiber​en graves ind til din facade, opsættes en udvendig boks, der måler ca. 13 x 17 x 3,3 cm.

På husets indvendige side opsættes en lignende boks. Denne konverterer de digitale signaler fra fiberen i den udvendige boks til de analoge signaler, som dine apparater skal bruge inde i huset. 

Inden vi kommer og installerer, skal du gøre følgende:

1. Beslut hvor fiberboksen skal placeres i dit hjem (ca. mål: 24 cm (H) x 25 cm (B) x 5 cm (D)). Fiberboksen sidder på den indvendige side af muren, der hvor fiberrøret går ind i din facade.

2. Fremfør dine strømledninger, internetkabler m.m. fra computer, TV og telefon til det det sted, hvor fiberboksen skal sidde.

Har du behov for at få trukket nye kabler eller ledninger, kan du kontakte AURA Installation på: 87 92 55 11 og få en elektriker ud til at trække kabler hos dig.

3. Markere på facaden, hvor vi skal indføre fiberen i din bolig. Læs hvordan her.

PS: Husk i øvrigt at opsige dine nuværende abonnementer på internet, TV og telefoni. Generelt opfordrer vi til, at du først opsiger dem, når du ved, hvornår vi kommer og installerer din nye fiberboks.

På tegningen kan du se fremføringen af rør og fiber fra offentlig vej til en bolig.


Ønsker du at grave selv?

Du kan også vælge selv at nedgrave dit fiberrør. I så fald skal du bestille røret og afhente det på vores lokation i Odder (Knudsminde) samt sørge for at give AURA besked, når det er tid til at få blæst fiberen ind. 

Det er vigtigt, at du vælger den optimale placering af fiberboksen, så du kan genbruge så meget som muligt af de kabler, du måske i forvejen har trukket i din bolig. 

Tilslutningsmuligheder på fiberboks og router

Sådan nedgraver du dit fiberrør

 

Markér, hvor du vil have fibernettet ind

Læs her hvordan