Hvad er en elbil?


En elbil kører udelukkende på strøm. Den har en elmotor og et batteri, der oplades med strøm via et kabel. De fleste private elbiler oplades via en privat ladestander derhjemme. Fordelen ved en ladestander hjemme er, at elbilen kan oplades om natten. Det er også muligt at lade elbilen på farten på ladestationer og ladestandere på p-pladser eller arbejdspladsen.

Der sker en rivende udvikling med elbiler i disse år. Det betyder, at elbilerne får længere rækkevidde og dermed kan køre længere og længere på en opladning. Hvor langt en elbil kan køre på en opladning, afhænger af den enkelte bilmodel, kørselsmønster og årstiden.

Generelt om ladestandere til elbiler


En ladestander bruges til at oplade din elbil eller hybridbil. Det er den, der sørger for, at din elbil får strøm. Du kobler bare ladekablet til din elbil og til ladestanderen, og så sendes strømmen til bilen.

I takt med at der kommer flere elbiler på de danske veje, stiger antallet af ladebokse og ladestandere rundt omkring i landet også.

Udbuddet af ladeløsninger til private elbilejere vokser eksplosivt i disse år, og derfor kan det være vanskeligt at sammenligne forskellige ladestandere, priser og abonnementstyper med hinanden.