Nettarif varierer over døgnet og året

Nettariffen varierer både hen over året og i tre priszoner over døgnet.

Transporten af strøm er dyrere i vinterhalvåret og særligt
mellem kl. 17-21.

 

Flyt dit elforbrug til de
billige perioder

Uanset om du har en elaftale med fast pris eller med variabel timepris, vil din nettarif varierer hen over døgnet.

Det kan derfor betale sig at flytte elforbrug til de billigste perioder
– også hvis du har en elaftale med fast pris.

Nettarif afhænger af
din adresse

Det er dit netselskab, som fastsætter prisen på transport af strøm – og det er din adresse, der afgør, hvilket netselskab du hører til.

Du betaler altså sammen nettarif, uanset om du køber strøm fra det ene eller det andet elselskab.

Tjek din pris for transport af strøm

På kortet kan du indtaste din adresse og se, hvilket netselskab du hører til. Hvis du vil vide mere om, hvordan dit netselskab ændrer tarifferne, hvornår de træder i kraft, samt hvad de nye tarifsatser er, kan du læse mere på de enkelte netselskabers hjemmesider.

Størstedelen af AURAs kunder har DinEl, Konstant, N1, og Radius. som netselskab. Har du et andet netselskab, opfordrer vi til, at du selv finder frem til information om tarifsatser på det pågældende selskabs hjemmeside.

Har du spørgsmål?


Vi har gjort det nemt for dig - find svar på de mest stillede spørgsmål lige her:

Nettariffen er prisen for transport af strøm ind i din bolig. Dit netselskab fastsætter prisen på transport af strøm. Dog er det dit elselskab, der opkræver nettariffen på vegne af dit netselskab som en del af din elregning.

Nej, det er adressen på din bolig, der afgør, hvilket netselskab, du er tilknyttet.

Det er dit netselskab, som drifter den del af elnettet, hvor din bolig befinder sig. Dit netselskab opkræver nettariffer for at vedligeholde og sikre høj leveringssikkerhed på elnettet, så du uden problemer får strøm i stikkontakterne. 

Nettariffen opkræves også for at sikre, at elnettet er gearet til fremtiden, hvor vi vil se et stigende elforbrug i hele landet særligt med fx udbredelsen af varmepumper og elbiler. 

For at undgå overbelasning af elnettet, er der indført forskellige priser for transport af strøm på forskellige tider af døgnet for at motivere dig til at flytte dele af dit elforbrug til mindre belastede tidspunkter.  

Du kan se priser for transport af strøm på dit lokale netselskabs hjemmeside. Hvis du ikke kender navnet på dit netselskab, kan du søge på din adresse på kortet længere oppe på siden.

Har du en fastprisaftale, gælder den kun for prisen på strøm. Det er prisen for transport af strøm, der ændrer sig. Nettariffen varierer alt efter, hvornår på døgnet du bruger strøm, også selvom du har en fastprisaftale. Nettariffen er højest i tidsrummet fra 17 - 21. Derfor kan det give mening for dig at flytte dele af dit elforbrug til perioder med lavere tariffer.