Energisk møde i Ældre Sagen

11. oktober 2017

PSO, elafgift og transport. Posterne på elregningen er mange og kan være svære at gennemskue. Og er der noget at spare ved at skrifte til LED, varmepumper og cirkulationspumper? Ældre Sagen har besøgt AURA Energi og fået klar besked.

Tirsdag den 3. oktober var Ældre Sagens medlemmer inviteret til informationsmøde hos det lokale energiselskab AURA Energi. Her blev de endnu klogere på, hvad der er op og ned på elmarkedet, og hvordan de kan spare penge på elregningen.

Ældre Sagens medlemmer hørte, at den rene strøm kun udgør ca. 20 % af den samlede elregning. Resten er skatter, transport og afgifter, som selv ikke den mest kreative elhandler kan spare væk. Derimod kan der være penge at spare ved at udskifte gamle glødepærer med LED, installere en varmepumpe eller forbedre boligens isolering.

Læs også: Din guide til elregningen

Styr på elregningen

”Vi vil gerne sikre, at vores medlemmer er så godt klædt på som muligt til at træffe beslutninger om deres økonomi, og derfor takkede vi ja til tilbuddet om at besøge AURA. Jeg synes, at vi fik elregningen pindet godt ud og fik nogle gode forklaringer, og vi kunne se, at vores medlemmer var interesserede i emnet”, siger Per Beck Sørensen, formand for Ældre Sagen i Galten.

Aase Sejr, som også er medlem af Ældre Sagen Galten, deltog i arrangementet sammen med sin mand:
”Vi synes, at det var spændende at høre om, hvordan vi kan spare på energien, og vi fik nogle helt konkrete spareråd om bl.a. LED pærer med hjem. Vi synes også, at det var spændende at besøge det lokale energiselskab, AURA. Vi render af og til ind i unge mennesker, som forsøger at sælge os strøm. Vi plejer at sige til dem, at vi ikke tror på, at det kan svare sig at skifte, og nu er vi blevet bekræftet i, at de ofte ikke oplyser om alt det, de skal”, fortæller hun.

Læs også: Tips til at spare på strømmen

Hos AURA Energi var der også stor tilfredshed med arrangementet:
”Som lokalt energiselskab vil vi gerne hjælpe vores andelshaver til at spare på strømmen og vælge rigtigt, når de køber strøm”, siger Morten Hellstrøm, teamleder i AURA El-handel.