5 fif til bedre WiFi

Det skal fungere perfekt – hele tiden og alle steder. Når det driller er det møgirriterende – derfor er det vigtigt at kende disse 5 tips, der hurtigt og effektivt sikrer, at dit Wi-Fi fungerer, som det skal.

1. Placér routeren rigtigt

Routeren skal stå centralt og frit – altså ikke i et skab, i et rum med lukket dør eller tæt på enheder som bruger radiosignaler som f.eks. mikrobølgeovn. Stil den så højt som muligt, men IKKE direkte ved en varmekilde, et sted med fugt eller store temperatur-udsving

2. Find en kanal uden for meget støj

De fleste routere finder automatisk den kanal med mindst støj. Dog kan det være nødvendigt at vælge en ny kanal, da der kan være forhold der snyder routeren. Bor du f.eks. i etagebyggeri, kører dit trådløse signal sikkert på samme kanal som andre, hvilket kan medvrike til at det trådløse netværk forstyrres og gør din forbindelse langsom.

3. Frekvenser

2.4Ghz er stadig den mest udbredte frekvens for trådløse Wi-Fi hjemmenetværk, og netop denne frekvens deles med en masse andet udstyr som f.eks. dørklokker, babyalarmer og mikrobølgeovne. En god løsning kan være, at købe en trådløs dual-band router, som både kører på 2.4Ghz men også på den mindre trafikerede 5Ghz. 5Ghz giver større hastigheder, men en kortere rækkevidde end 2.4Ghz.
Ikke alle, især ældre enheder, understøtter 5Ghz.

4. Hardware

En router med mere end 5 år på bagen, vil være oplagt at udskifte med en ny model. Det vil øge rækkevidden samt hastigheden på din trådløse internetforbindelse. Har du en router af ældre dato, f.eks. en, der understøtter 802.11 B/G-standarden kan du forbedre det trådløse signal væsentligt ved at skifte til en router, der understøtter N eller bedst AC-standard, som er den nyeste.
For optimal båndbredde og sikkerhed, skal du desuden altid beskytte dit trådløse netværk med et stærkt kodeord, her bør du benytte WPA2 indstillingen. Et stærkt kodeord er IKKE din fødselsdato, din hunds navn eller andet som er let at gætte. På denne måde, sikrer du dig bedst imod andre kan misbruge din internetforbindelse.

5. Genstart routeren

Oplever du problemer med det trådløse netværk er det en god idé at starte med at genstarte routeren. Hellere en gang for meget … Faktisk bør du sætte en timer til stikkontakten, som slukker og tænder på bestemte tidspunkter og dermed genstarter routeren automatisk .


En lille bonusinfo

Har du prøvet alt og Wi-Fi er fortsat en kilde til evig irritation – bør du tilkøbe vores Smart WI-FI, som giver dig optimal trådløs dækning i hele boligen.

 

Tjek om du kan få lynhurtigt internet på din adresse

 

Kan jeg få 1 GIGA?

Tjek din adresse og se om du kan få fibernet

Yes, tjek mig nu

5 fantastiske fif til bedre Wifi