Trådløst internet er en uundværlig del i manges hverdag, og netop derfor skal det fungere bedst muligt hele tiden – og du kan faktisk gøre rigtigt meget for selv at sikre, at dit trådløse internet fungerer, som det skal. Vi har samlet en række gode råd til, hvordan du kan optimere din trådløse forbindelse, men er stor del er også at have det rette udstyr.
Med Waoo Smart WiFi får du optimal udbytte af din fiberforbindelse. Bor du i en større bolig evt. med flere etager og samtidig brug for at koble rigtig mange trådløse enheder på dit fiberbredbånd, så vælg Waoo Smart WiFi. Waoo Smart WiFi giver dig et af markedets bedste produkter, hvis du vil sikre optimal WiFi-dækning i dit hjem. Det består af et sæt med 2 enheder, som er parret med hinanden fra starten, og vil automatisk forbinde, når de bliver tændt. Har du ekstra mange kvadratmeter i dit hus, kan det være hensigtsmæssigt at leje en ekstra enhed.
Enheder har samme navn (SSID) og brugeren styres automatisk fra enhed til enhed. Og det er nemt at tilføje ekstra enheder, hvis du har et stort hus eller et hus i flere etager, hvor du oplever udfordringer med dit trådløse netværk.
Waoo Smart WiFi sæt Airties 4960, følger med Fiber Extra og Fiber Full og kan naturligvis lejes som ekstra udstyr til både Waoo Fiber Basic og Light.
Airties 4960 er 2. generation af Waoo Smart WiFi og i forhold til vores første sæt adskiller sig fra ved at have forbedret den trådløse dækning i dit hjem. Enhederne rækker længere, har højere hastigheder, og har såkaldt WiFi 6 standard.
Airties 4960 sættet giver bedre performance i områder med mange enheder på nettet, de er mindre følsomme overfor forstyrrelser. Derudover vil du opleve en lavere latency, når du streamer og gamer. Med Waoo Smart WiFi 4960 opnår du bedre trådløs internet dækning og højere trådløs internet hastighed, særligt for smartphones og IoT devices med WiFi 6.
Har du ikke allerede en fiberforbindelse, så tjek om du kan få fibernet her
Følger du nedenstående regler, når du placerer dine Smart WiFi-enheder, er du med til at sikre, at du har optimal dækning af din trådløse fibernetforbindelse i hele hjemmet.
Derudover kan du måske bruge nogle af vores andre råd om godt WiFi herunder.
Routeren skal stå så centralt og frit som muligt – stil derfor helst ikke routeren i et skab, i et rum med lukket dør eller nær enheder som bruger radiosignaler som f.eks. mikrobølgeovn. Den skal gerne stå så højt som muligt, da det øger rækkevidden for netværket. Derudover skal den helst ikke stå direkte ved en varmekilde, et sted med fugt, store temperatur-sving eller meget støv.
De fleste routere finder automatisk den kanal med mindst støj. Dog kan det være nødvendigt at vælge en ny kanal, da der kan være forhold der snyder routeren. Bor du f.eks. i etagebyggeri, kører dit trådløse signal formentligt på samme kanal som andre netværk – derfor er der meget trafik på det trådløse netværk, som skaber kø, hvilket gør forbindelsen langsom.
Se hvordan du skifter kanal her.
2.4Ghz er stadig den mest udbredte frekvens for trådløse WiFi hjemmenetværk, og netop denne frekvens deles med en masse andet udstyr som f.eks. dørklokker, baby alarmer og mikrobølgeovne. Den bedste løsning kan her være, at købe en trådløs dual-band router, som både kører på 2.4Ghz men også på den mindre trafikerede 5Ghz. Ofte vil der også kunne opnås større hastigheder på 5Ghz frekvensen, som dog har en noget kortere rækkevidde end 2.4Ghz. For 2,4 Ghz gælder stor rækkevide, men lav hastighed, hvorimod 5 Ghz har høj hastighed men lav rækkevide. Bemærk dog, at ikke alle, især ældre enheder, understøtter 5Ghz.
Se her hvordan du kan skifte mellem de 2 frekvenser.
Er din trådløse router mere end 5 år gammel, kan det være en god idé at skifte den ud med en ny, da det både kan øge rækkevidden samt øge hastigheden på din trådløse internetforbindelse. Der sker meget nyudvikling og optimering inden for disse teknologier. En ny router er ikke en dyr investering, og det tager ikke lang tid at skifte den ud. En udskiftning er især relevant, hvis du har en ældre router, der understøtter 802.11 B/G-standarden. Vælg en router der understøtter N eller bedst AC-standard, som er den nyeste.
For optimal båndbredde og sikkerhed, skal du desuden altid sørge for at beskytte dit trådløse netværk med et kodeord - her bør du benytte WPA2 indstillingen. På denne måde, sikrer du dig bedst imod at naboer og forbipasserende kan misbruge din internetforbindelse.
Det kan være en god idé at genstarte din router af og til, så den holder sig frisk. Ofte er det også det, der løser en internetforbindelse, der ”hænger”. Hvis din router står et sted, hvor det er svært at komme til, kan det være en idé at sætte en timer til stikkontakten, som slukker og tænder på bestemte tidspunkter og dermed genstarter routeren automatisk.
Hvis muligt kan det være en fordel at reducere din egen router og computers trådløse netkort til en mindre sendestyrke, da de som standard er indstillet til maksimal sende-/modtagerstyrke. Der er reelt ikke nogen grund til at sende på maksimal styrke, da dit hjemmenetværk så oftest sender i en radius, der rækker ud over din bolig.
Er der modsat problemer med rækkevidden, typisk oplevet ved at du ikke opnår forbindelse, kan det være en idé enten at tilkøbe vores nye Smart WIFI system for optimal trådløs dækning. Enten ved at opgradere din eksisterende fibernetforbindelse til en 1000/1000 Mbit/s eller tilkøbe Smart Wifi enhederne separat.
Se videoguide med fifs til, hvordan du opnår den optimale trådløse internetdækning i dit hjem. Videoen viser Airties 4920 (sorte enheder), som er 1. generations Smart WiFi sæt. Tilslutnignspricipperne er de samme for det nyere hvide sæt -> Airties 4960.
Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Vi sidder klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål til vores produkter eller brug for hjælp til bestilling.
Ring på 87 92 55 77 eller skriv på fibernet@aura.dk
Du kan også finde svar på dine spørgsmål i vores spørgsmål/svar univers.