Waoo Smart WiFi – WiFi som det burde være

Trådløst internet er en uundværlig del i manges hverdag, og netop derfor skal det fungere bedst muligt – hele tiden. Og du kan faktisk gøre rigtigt meget selv for at sikre, at dit trådløse internet fungerer, som det skal. Vi har samlet en række gode råd til, hvordan du kan optimere din trådløse forbindelse, men en stor del er også at have det rette udstyr.

illu_Hus_FiberNy.png

Få optimal indendørs dækning med Smart WiFi

rad

6 Gode råd til optimal WiFi

Du kan med fordel benytte dig af Waoos Smart WiFi app til hjælp, installation og vejledning af dit netværk. Du kan finde en QR-kode via denne manual.  
Waoo Smart WiFi app fungerer kun med Airties Smart Wifi 4960.

Hent Waoo Smart WiFi app:
Til iPhone
Til Android

Se her, hvordan du kommer i gang med app'en:

Det er vigtigt, at dine smart WiFi-enheder hverken placeres for tæt eller for langt væk fra hinanden. Tommelfingerreglen her er, at de helst skal stå minimum 6 meter fra hinanden og maksimum 15 meter. Der skal helst være så fri adgang mellem enhederne, som muligt – hvilket betyder, at de ikke skal lukkes inde bag døre eller skabslåger.

Hvis du bruger Waoos Smart WiFi opsætnings-app kan du undersøge signalstyrken mellem de to enheder. Det vil kunne hjælpe med at vurdere, hvor meget tættere eller længere fra hinanden de skal rykkes. Signalstyrken skal gerne ligge over 400 mbit/s. Det er vigtigt at notere, at app’en for nuværende kun virker på Airties Smart Wifi 4960.

Hent Waoo Smart WiFi app:
Til iPhone
Til Android

Man kan nemt lokkes til at tro, at hvis man stiller en wifi-enhed ved siden af sit fjernsyn, Playstation eller bærbare PC så undgår man forstyrrelser. Det er dog altid bedre at positionere en enhed i samme rum, men ikke for tæt på andet elektronisk udstyr. Dette kan nemlig også skabe forstyrrelser.

Eksempel på god placering:

Placering-Go-(1).png

Eksempel på signalforstyrrende placering:

Placering-NoGo-(3).png

Dit trådløse netværk bliver udsendt på forskellige netværkskanaler. Hvis du har udfordringer med stabiliteten af dit trådløse netværk kan det betale sig at kigge ind i, hvilke kanaler der har minimal støj. Genstarter man sit udstyr korrekt, f.eks. via app’en eller ved hjælp af tænd og sluk knapperne, vil udstyret selv scanne området og placere sig på en kanal med minimal støj.

Hvis du har mulighed for at undersøge, hvilke netværkskanaler der ville virke optimalt hos dig, kan det være en fordel at skifte disse netværkskanaler. Det kan desværre ikke lade sig gøre gennem Waoo's Smart WiFi App, men vi har lavet denne video, der roligt forklarer, hvordan du kan skifte netværkskanaler.

Man kan med fordel manuelt vælge kanal 1, 6 eller 11 på frekvens 2.4ghz eller 36, 40, 44 eller 48 på 5ghz. Dette er en generel regel og det kan afvige afhængigt af både boligtype og udefrakommende forstyrrelser.

Hvis du stadig har brug for hjælp til at opdele dit netværk eller finde den rigtige frekvens, så er du selvfølgelig også velkommen til at kontakte os på enten tlf. 87 92 55 77 eller ved at sende en mail her.

Dit trådløse netværk kommer faktisk i to størrelser, som regel med et fælles navn. Sådan gøres det for, at det individuelle udstyr selv kan skifte mellem frekvenserne alt efter, hvad der har stærkest signal.

Der er tale om et netværk på frekvens 2.4ghz og et på 5ghz. 2.4ghz har en længere rækkevidde mens 5ghz både er hurtigere og mere stabilt.

Er der udfordringer på det trådløse netværk og har man samtidig Sonos eller Chromecast kan man med fordel opdele sit netværk i to.

2.4GHz-mod-5GHz(NYNY).png

 

Vi har lavet denne video, der roligt gennemgår mulighederne for at opdele netværket i to på vores smart wifi enheder.

 

Hvis du stadig har brug for hjælp til at opdele dit netværk eller finde den rigtige frekvens, så er du selvfølgelig også velkommen til at kontakte os på enten tlf. 87 92 55 77 eller ved at sende en mail her.

Grunden til, at dit trådløse netværk kommer på to forskellige frekvenser er, at man sagtens kan have udstyr der kun kan forbinde sig til det ene eller det andet netværk. Det kan være udstyr såsom: en gammel PC, en opvaskemaskine, en robotplæneklipper, Sonos eller Chromecast. Det kan være en tommelfingerregel, at enheder som disse kun kan forbinde sig til 2.4 ghz.

 

Det kan være en rigtig god idé at sørge for en kablet forbindelse til enkelte enheder i dit hus. Den primære grund kunne være, at man ville sørge for WiFi til alle samtidig med, at der spilles videospil. Hvis spillemaskiner, computere eller TV kables til internettet frigives der nemlig mere båndbredde på det trådløse netværk.

Over en trådløs forbindelse vil man som oftest miste lidt hastighed. Men bare rolig, vi mener ikke, at du skal kable helt ude fra din router – du kan nøjes med at kable til den nærmeste Smart WiFi enhed.

Opnå bedre WiFi ved at kable følgende enheder:

1. Gamer PC’en

2. Playstation eller Xbox

3. Smart TV

4. Waoo TV-boks

kABLET_GAMING.png

 

Det kan være en god idé at genstarte din router af og til, så den holder sig frisk. Ofte er det også det, der løser en internetforbindelse, der ”hænger”. Hvis din router står et sted, hvor det er svært at komme til, kan det være en idé at sætte en timer til stikkontakten, som slukker og tænder på bestemte tidspunkter og dermed genstarter routeren automatisk.

Har udstyret været online i rigtig lang tid kan det gavne forbindelsen at få det genstartet – jeg ved ikke lige, hvordan det ellers kan forklares. Ligeledes kan det hjælpe udstyret med at scanne og vælge nye kanaler.

 

Smart WiFi med i WiFi FullService

Med WiFi Fullservice, som er et tillægsprodukt til alle Waoo Fiber produkter (49 kr./md.) får du Waoo Smart WiFi (WiFi 6) enheder, så du kan få optimal udbytte af din fiberforbindelse. Bor du i en større bolig med flere etager og behov for at koble mange trådløse enheder på dit internet, så anbefaler vi at du tilkøber WiFi FullService til din Waoo Fiber-pakke.

Waoo Smart WiFi giver dig et af markedets bedste produkter, hvis du vil sikre optimal WiFi-dækning i dit hjem. Det består sæt af 1 eller 2 enheder, som er parret med hinanden fra starten, og vil automatisk forbinde, når de bliver tændt. Det er nemt at tilføje ekstra enheder, hvis du har et stort hus eller flere etager, hvor du oplever udfordringer med dit trådløse netværk.

Enhederne har samme navn (SSID) og brugeren styres automatisk fra enhed til enhed. 

Waoo Smart WiFi sæt, også kaldet Airties 4960, følger med Fiber Extra. Har du kun behov for Waoo Basic, men ønsker at tilkoble Waoo Smart WiFi, kan du naturligvis leje det ønskede antal enheder hos AURA.

Airties 4960 er 2. generation af Waoo Smart WiFi og har en forbedret tådløs dækning i dit hjem. Enhederne rækker længere, har højere hastigheder, og har såkaldt WiFi 6 standard. Smart WiFi giver bedre performance i områder med mange enheder på nettet - vi vil dog altid anbefale at kable enheder som kræver mange Mbit, som f.eks. en computer til gaming. 
Derudover er Smart WiFi mindre følsom overfor forstyrrelser. Derudover vil du opleve en lavere latency, når du streamer og gamer.

Med Waoo Smart WiFi 4960 opnår du bedre trådløs internet dækning og højere trådløs internet hastighed, særligt for smartphones og IoT devices med WiFi 6. 

Har du ikke allerede en fiberforbindelse, så tjek om du kan få fibernet her