Waoo præsenterer - Cloud Record

4. september 2017

Nu kan AURA Fibers TV-kunder med TV-boks optage udsendelser og se dem, når og hvor de vil – uden meromkostninger. De valgte programmer bliver gemt i skyen og kan optages og afspilles på alle platforme, uanset hvorfra de er blevet gemt.

Streaming er blevet en integreret del af medieforbruget for os danskere, og fremover vil vi kunne se TV på en måde, der minder om den, som blandt andet Netflix-brugere kender i dag.
Nu kan kunder med en TV-boks nemlig gemme TV-udsendelser i skyen, og efterfølgende vil de gemte programmer kunne afspilles på både TV-boksen, computere, tablets eller på telefoner via Waoo Web TV.

”TV-scenen i 2017 er kendetegnet ved, at kunderne i højere grad end nogensinde består af en stor gruppe individer med mange individuelle behov. TV er i stigende grad noget, vi ser, når vi vil, og når vi har tid, og det er en af årsagerne til, at streaming har så meget vind i sejlene. Det er den tendens, vi har reageret på,” siger Anne Halse, fiberchef i AURA Fiber.

Fiberselskabets reaktion på tendensen er Cloud Record, som er en markant nyskabelse på markedet.

”For at imødekomme TV-seernes behov har vi som de første i Danmark udviklet Cloud Record. Med Cloud Record kan man se TV, når man vil, og det er en tjeneste, vi er glade for at kunne tilbyde til vores kunder uden at hæve prisen,” siger Anne Halse.

30 optagelser i 3 måneder

Tjenesten giver mulighed for at optage 30 programmer, som gemmes i 3 måneder, hvorefter de slettes igen. Hvis man opdager, at der kører en TV-udsendelse, man gerne ville have set i sin fulde længde, kan man optage fra både TV-boksen eller en anden enhed, og når man sætter optagelsen i gang, bliver hele udsendelsen optaget fra sin begyndelse. Det er også muligt at planlægge optagelser frem i tiden, så man eksempelvis mandag kan programmere en optagelse til om onsdagen eller om fire uger.

”En anden af de store fordele er, at tjenesten husker, hvor langt du er nået i en given optagelse. Hvis du eksempelvis ser halvdelen af dit program på dit TV, men bliver forhindret i at se resten, kan du sætte optagelsen i gang. Når du på et senere tidspunkt vil se samme optagelse på din telefon, kan du vælge, om du vil se programmet forfra, eller om du vil fortsætte, hvor du slap,” siger Anne Halse, der også peger på, at man kan lave såkaldte serieoptagelser.

Det er en funktion, der sikrer, at man får optaget alle afsnittene af yndlingsserien, uden at man manuelt skal sætte optagelsen i gang for hvert afsnit.

En anden feature er, at optagelserne kan administreres fra alle enheder. Det betyder, at hvis man opdager, at lagerpladsen er ved at være proppet, behøver man ikke være i nærheden af sin TV-boks for at slette indhold, man allerede har set – det kan klares fra alle slags enheder.

Cloud Record medfører ingen meromkostninger for AURA Fibers kunder, og tjenesten vil fungere på langt de fleste kanaler og med få undtagelser også til film og sportsudsendelser.