Waoo fastholder førerpositionen for TV i HD-kvalitet

22. februar 2017

Med tre yderligere kanaler i HD-kvalitet bevarer Waoo førerpositionen, som den TV-udbyder, der tilbyder seerne flest HD-kanaler.

Det er kanalerne DR2, DR Ramasjang og DR Ultra, som fra 28. februar sendes i HD-kvalitet, og Jørgen Stensgaard, administrerende direktør i Waoo, glæder sig til, at kanalerne bliver tilgængelige for kunderne.

”I Waoo har vi en strategi om altid at levere bedst mulige billedkvalitet til vores kunder, for de danske TV-seere sætter pris på en høj billedkvalitet. Og nu, hvor DR er klar med HD, er vi glade for at kunne give kunderne det, de gerne vil have. Derfor er det glædeligt, at vi her i februar kan føje yderligere tre HD-kanaler til vores kanaludbud og dermed manifestere vores position som den TV-udbyder i Danmark med flest HD-kanaler,” siger Jørgen Stensgaard.

Waoo-kunder, der har en TV-boks, skal ikke gøre noget for at få de nye HD-kanaler. HD-kanalerne erstatter de tilsvarende SD-varianters plads. Det samme sker for TV-kunder uden boks, hvor langt hovedparten heller ikke skal foretage sig noget. Afhængig af, hvilket TV-apparat, man har, kan det dog være nødvendigt at lave en ny kanalsøgning. De tre SD-varianter vil fortsat være at finde i udbuddet – nu blot på en ny programplads. Waoo fastholder desuden ligeledes kanalerne i deres analoge varianter.

4K til kunder uden TV-boks

Det er ikke kun HD-bølgen, der ruller for tiden. Kunder med Waoo’s nyeste boks har siden sidste år kunne se Netflix og Viasat Ultra HD i 4K/UHD-kvalitet, og det samme er muligt for Waoo-kunder, der får TV-signalet via kabel.

Læs mere om TV med eller uden boks fra AURA Fiber

Waoo har længe haft teknologien til at sende i 4K/UHD-kvalitet, og i takt med, at udbyderne af indhold tilbyder stadig mere 4K/UHD-indhold, bliver produktet stadig mere attraktivt. Med den nyeste TV-boks, der kom i midten af sidste år, kan Waoo’s kunder se Netflix i den bedst mulige kvalitet – 4K også kaldet Ultra HD – ligesom den indtil videre eneste danske kanal, der sendes i 4K/UHD, sportskanalen Viasat Ultra HD, kan nydes fra sofaen.

Det er imidlertid ikke kun kunder med TV-boks, der har den mulighed. Også Waoo-kunder, der har Stor TV-pakke via kabel TV eller Fuldpakken gennem en foreningsordning, kan få glæde af det ekstra gode signal, blot man har et TV, der er 4K/UHD-kompatibelt.

Bestil TV fra AURA Fiber

For at kunne modtage billeder i 4K/UHD er der en kæde af betingelser, der skal være opfyldt. Det gælder fra producenterne, som skal investere i TV-kameraer, der kan optage signalet i 4K/UHD-kvalitet, over produktion af indholdet til distribution og ikke mindst udstyret hjemme i stuen. Det er også derfor, at det indtil videre kun er Viasat Ultra HD, der er tilgængelig på det danske marked, men i takt med, at aktører som Netflix begynder at producere og distribuere 4K/UHD-indhold, flytter markedet sig.