Smukfest vil skabe flere bæredygtige energiløsninger

21. juni 2018

PRESSEMEDDELELSE: Skanderborg Festival har indgået et nyt, grønt samarbejde med det østjyske energiselskab AURA Energi, der som officiel energipartner skal være med til at skabe flere bæredygtige energiløsninger til glæde for både gæster og miljøet.

Med cirka 55.000 mennesker i bøgeskoven og tilhørende drift af store campingarealer, sceneproduktioner, belysning i skoven, restauranter og barer har Smukfest et relativt stort elforbrug. Sidste år var forbruget på 375.000 kWh. Det er AURA, der leverer det meste af den strøm, som festivalen bruger. Med AURA Energi som officiel energipartner vil festivalen nu sætte yderligere skub i grønne tiltag inden for el, energi og bæredygtighed.

Kommerciel chef for Skanderborg Festivalklub, Kasper Sandfeldt Bjergbæk, glæder sig til at sætte yderligere gang i den bæredygtige udvikling af festivalen:

”På Smukfest vil vi gerne reducere vores energiforbrug, samtidig med at vi også fokuserer på bæredygtighed ved så vidt muligt at arbejde med grøn strøm og nye energiløsninger. Vi tror på, at et tæt partnerskab med AURA kan gøre os endnu skarpere på energiområdet, så vores samlede CO2-aftryk bliver mindre år for år”, siger han.

Hos AURA Energi mener man også, at der er et godt match:

”Vi er overbeviste om, at vi med vores kompetencer inden for installationsydelser, elforbrug og energirådgivning kan bidrage til at gøre Smukfest endnu grønnere og mere bæredygtig. Vi har meget viden og know-how, som kan bringes i spil, og vi ser frem til at tage hul på samarbejdet”, siger Kommerciel direktør Thorkild Videbæk.  

Årets festival afvikles i dagene 8.-12. august.