Skanderborg Gymnasium byder elbilerne velkomne

Elever og medarbejdere på Skanderborg Gymnasium har i denne uge fået mulighed for at lade deres elbil, mens de er i skole og på arbejde. Gymnasiet har fået opstillet fire ladebokse, som er en del af AURAs netværk af offentlige tilgængelige ladestandere.

Jacob Thulesen Dahl, rektor på Skanderborg Gymnasium, har i længere tid overvejet, om ikke gymnasiet burde stille ladestandere til rådighed for skolens elever og medarbejdere.

”Som offentlig institution bør vi være med at facilitere den grønne omstilling og være med til at skubbe på udviklingen. Vi må alle sammen hjælpe til, hvis elbilerne skal rulles ud og erstatte nogle af de mange fossile biler, ” siger Jakob Thulesen Dahl.

På gymnasiet var de dog i tvivl, om hvilken løsning de skulle vælge. Lademarkedet kan være svært at gennemskue, og som offentlig institution kan gymnasiet ikke selv drive ladestandere og sælge strømmen til elbilerne. Derfor virkede det oplagt at takke ja til AURAs tilbud om at opstille og drive ladestanderne.

Investering i fremtiden og i området

På en almindelig hverdag holder der ligenu måske 3-5 elbiler på gymnasiets parkeringsplads, men med de nye ladestandere på plads, kommer der måske flere inden for kort tid.

”Som skole må vi gerne gå en anelse forrest. Vores elever kommer fra et stort opland, hvor det kan være svært og upraktisk at komme rundt med offentlig transport. Derfor invester familierne ofte i bil nummer to eller tre. Vi vil gerne være med til at rykke lidt på noget, så den ekstra bil måske bliver en elbil,” siger Jakob Thulelsen Dahl.

Hos AURA er de glade for samarbejdet med Skanderborg Gymnasium, og de er enige i, at etableringen af offentlige ladestandere er nødvendig for at få flere bilister over i elbilerne.

”Vi tror på, at er ladestanderne der, så kommer elbilerne også. Derfor skal vores ladenetværk gøre det nemmere at vælge elbilen til,” siger Louise Frøstrup Christensen, forretningschef i E-mobility i AURA.

Fordi ladestanderne er offentlig tilgængelige kan de benyttes af områdets beboere og gæster:

”Ladestanderne er primært tiltænkt vores elever og medarbejdere, men parkeringspladsen er jo også tilgængelig om aftenen og i weekenden, og kan derfor også være til glæde og gavn for lokalområdets beboere og gæster,” siger Jakob Thulesen Dahl.

Læs mere om AURAs netværk af offentligt tilgængelige ladestandere