Signe Hangaard Thomsen er Årets Energibombe 2023

Med godt 32 procent af stemmerne er Signe Hangaard Thomsen fra Skanderborg Håndbold vinder af Årets Energibombe. En pris som AURA uddeler til en frivillig i en lokal forening.

Søndag formiddag var frivillige trænere og ledere i Skanderborg Håndbold samlet for at blive endnu klogere på, hvordan man er den gode leder for hele mennesker. 

Men ret hurtigt efter at Jens Christensen, formanden for Skanderborg Håndbold, havde budt de ca. 50 frivillige velkommen meddelte han, at han havde en overraskelse, som afveg en smule fra programmet. 

Han bød derefter velkommen til repræsentanter fra AURA, som var kommet for at fortælle Signe Hangaard Thomsen, at hun har vundet afstemningen og dermed er Årets Energibombe 2023. 

Signe blev overrasket og overvældet:  

"Jeg er super stolt over den anerkendelse, som ligger i prisen, og jeg er glad for, at jeg kan være med til at give noget tilbage til håndboldklubben. Jeg gør det jo for de unge mennesker, og for at de har et sted, hvor de kan komme og udvikle sig. Både som håndboldspillere, men også som unge mennesker" siger hun og fortsætter: 

"Jeg bruger mange timer i hallen, men det er det hele værd, fordi jeg kan være med til at gøre en forskel for de unge, og fordi vi er en klub, hvor vi alle løfter i flok. Og så har jeg aldrig vundet noget før. Heller ikke engang på håndboldbanen." 

En indsats ud over det sædvanlige

Prisen Årets Energibombe gives til en frivillig som gør en ekstraordinær indsats i en lokal forening, og det må man sige, at Signe i den grad gør. 

Signe er bestyrelsesmedlem i hovedbestyrelsen, medlem af ungdomsudvalget, træner for U11 pigerne, har kontakt til kredsen, ansætter nye trænere, arrangør af Fælled cup, sørger for at lave vagtplan til Smukfest og meget, meget mere. 

"Signe tænker og lever for vores håndboldklub alle døgnets vågne timer. Uanset opgaven går hun til den med smil og glæde. Udfordringer er bare til for at blive løst - uanset om det er et lille bump på vejen, eller et helt bjerg der skal bestiges. Hun inspirerer altid til, at alle lige giver en ekstra hånd med," siger Jens Christensen, formanden for Skanderborg Håndbold, som har nomineret Signe til prisen. 

Stor interesse

AURA kårer Årets Energibombe for femte gang, og har oplevet stor interesse for prisen:

"Vi er glade for, at så mange foreninger, andelshavere og energibomber har lyst til at deltage i vores initiativ og hjælpe os med at påskønne de frivillige i områdets mange foreninger," siger Mette Marie Ostenfeld, som er direktør i Energi & Teknik i AURA, og fortsætter: 

"Vi er glade for at kunne fejre Signe som vinder af Årets Energibombe, som i den grad har fortjent prisen med den energi og entusiasme, hun lægger for dagen. Signe er et kæmpe forbillede for andre frivillig. Og så vil vi også gerne sige en tak de andre nominerede til prisen, som alle har gjort et stor indtryk på os med deres dedikation og store indsats i deres respektive foreninger"