Se YouTube i 4K på Waoo-boksen

1. juni 2017

Tv og internet flyder sammen, og i løbet af sommeren får Waoo-kunder adgang til YouTube på tv-skærmen direkte fra boksen uden meromkostninger. Dermed bliver adgangen til indhold i 4K-kvalitet nemmere end nogensinde.

Med mere end 1 milliard brugere er YouTube verdens største platform for videoer, og Waoo-kunder med den nyeste tv-boks får i løbet af sommeren adgang til tjenesten via fjernbetjeningen. Det fortalte direktør Jørgen Stensgaard på konferencen FutureTV, som blev afholdt i København onsdag d. 31. maj.

”Grænserne mellem tv og internet bliver langsomt, men sikkert, nedbrudt. Næsten en tredjedel af verdens internetbrugere benytter YouTube, og tjenesten når ud til flere i aldersgrupperne 18-34 og 18-49 år end nogen kabel tv-leverandør i USA. Det er et vigtigt og ultra populært medie, så derfor har vi valgt at give vores kunder en YouTube-app som en integreret del af vores tv-boks,” sagde Jørgen Stensgaard, administrerende direktør i Waoo.

Indhold i 4K-kvalitet

Waoo har tidligere peget på, at det manglende udbud af 4K-indhold er en barriere for den ultimative tv-oplevelse, men med YouTube-appen kan der nu komme mere knivskarpt indhold på skærmen.

”Mange private brugere og mindre firmaer har efterhånden råd til godt videoudstyr, og derfor er meget af det materiale, der bliver uploadet på YouTube i 4K, og udvalget og bredden af indholdet er enormt. Man kan sige, at den gode tv-oplevelse er blevet demokratiseret, nu hvor man kan lave TV-indhold til hele verden,” sagde Jørgen Stensgaard, der ser YouTube-appen som et naturligt næste skridt for Waoo efter integrationen af Netflix i Waoo’s bokse.

”Målet er at give vores tv-kunder endnu mere værdi samt mindske kompleksiteten og antallet af bokse og ledninger i hjemmet. Nu behøver man ikke skifte fjernbetjening, ledninger osv., når man vil springe mellem live tv og indhold fra YouTube. Og YouTube er som bekendt ganske gratis at bruge, så det vil det naturligvis også være på vores tv-boks” sagde Jørgen Stensgaard.

Waoo ser implementeringen som en god måde at styrke kundeloyaliteten på. YouTubes platform for brugergenereret indhold og underholdning er sandsynligvis den mest udbredte indholdstjeneste blandt unge danskere.

”Der er meget fokus på tjenester som Netflix, HBO og andre populære apps og tjenester, men YouTube må bare siges at være verdens mest populære tjeneste til blandt andet underholdning og musik,” sagde Jørgen Stensgaard.

YouTubes app vil blive integreret på Waoo’s nyeste tv-boks hen over sommeren i år. Det bliver dermed Waoo, som bliver den første til at integrere Youtube på en dansk TV-boks.
Meget af det materiale, der bliver uploadet på YouTube, er i 4K-kvalitet, hvilket understøttes af Waoo’s tv-boks.

Fakta om YouTube

  • Over 1 milliard brugere på verdensplan.
  • YouTube generelt – og alene YouTube Mobil – når flere brugere i aldersgruppen 18-34 og 18-49 år end nogen amerikansk kabel tv-leverandør.
  • Næsten en tredjedel af alle internetbrugere i verden benytter YouTube.

Kilde: https://www.youtube.com