Overkørselsanlæg til Aarhus letbane leveret 2 uger før tid

8. februar 2017

Aarhus bliver hjemby for Danmarks første letbane i 2017, som vil forbinde strækningerne mellem Aarhus, Grenaa og Odder. Rosenfelt & West Engineering A/S (RWE) har, sammen med deres underleverandør AURA Installation, fungeret som leverandør af 24 overkørselsanlæg og afleveret deres del af Odderbanen 2 uger før tid.

De sidste par uger har RWE’s og AURA Installations medarbejdere arbejdet hårdt for at blive færdige med test af de 15 overkørselsanlæg til Odderbanen, hvor 5 anlæg om ugen blev testet. Det resulterede i, at RWE sammen med AURA Installation kunne aflevere deres del af Odderbanen 2 uger før tid.

Det er det gode samarbejde mellem Aarhus Letbane, AURA Installation og RWE, der har gjort det muligt at få afleveret til tiden, og nu er målet det samme for Grenaabanen.

Mogens Olsen, projektleder hos RWE, siger: ”Hos RWE gør vi alt for at levere rette kvalitet og rette mængde til rette tid – hvilket er lykkes i samarbejde med AURA Installation og Aarhus Letbane” og fortæller videre, at med det gode og konstruktive samarbejde har vi formået at nå vores mål til tiden, så aarhusianere og andre snart kan nyde godt af Danmarks første letbane.

Det har RWE og AURA stået for

Opgaven for RWE var at sikre immuniseringen af 24 BUES 2000 overkørselsanlæg ved letbanen i Aarhus. Immunisering bliver foretaget for at beskytte mennesker og udstyr imod elektrisk stød, når der sættes strøm til køreledninger. RWE har ombygget hytterne ved overkørslerne, således at de er immuniserede. AURA Installation har stået for montering af nye tænd- og slukkesteder, montering af skilletransformer foran hver installation samt total ombygning af overkørsel 53 i Odder.

Desuden er hytterne blevet opdateret med nye tænde/slukke systemer og ny teknologi inden for togsporing, som gør at overkørselsanlægget via sløjfer på skinnerne, får besked på, at der kommer tog. RWE har arbejdet ihærdigt med at udvikle en løsning til hytterne og projektering og validering. Under forløbet har RWE fået ordre på flere nye overkørselsanlæg, hvoraf det ene er særdeles specielt i og med, at den dækker 8 spor i Aarhus centrum.