Odder Gymnasium bliver endnu grønnere

Som de første i Odder – og Østjylland – får Odder Gymnasium i den kommende måned opstillet fire ladestandere, som er en del af AURAs offentligt tilgængelige ladenetværk.Ladestanderne bliver tilgængelige for alle – elever, lærere, medarbejdere og gæster.

Odder Gymnasium har valgt at stille parkeringspladser til rådighed for ladenetværket, som en del af deres indsats for gymnasiets grønne profil. Indsatsen har tidligere på året udløst et grønt flag til gymnasiet, som en certificering af deres store arbejde med bæredygtighed.

De unge guides i deres valg

Ladestandere har gennem en længere periode være på ønskelisten for Odder Gymnasium, fordi grøn transport ligger i naturlig forlængelse af arbejdet med dels af gøre skolen mere bæredygtig, men også med at hjælpe eleverne med at blive mere bevidste om, at de valg de træffer, har indflydelse på klimaet.

”Vi oplever, at de unge mennesker bekymrer sig om klimaet, og hvad der kommer til at ske i fremtiden. Og som skole vil vi gerne være med til at guide eleverne i, hvad de selv kan gøre, og sørge for at de er oplyst om, hvordan de valg de træffer har indflydelse på klimaet og fremtiden”, siger Lars Bluhme, rektor på Odder Gymnasium, og fortsætter:

”Ladestandere til elbiler er et naturlig valg for os, fordi vi gerne vil have eleverne til at tænke over, hvordan den måde de transporterer sig selv på, påvirker klimaet. Selv om der endnu ikke er mange elbiler på vores parkeringsplads, så vil vi gerne ’belønne’ dem, som kommer i elbil. Samtidig håber vi, at ladestanderne kan være et incitament til, at endnu flere vælger elbil, næste gang bilen skal udskiftes.”

Grønt valg i stedet for sort

Camilla Angaard fra 3.x og Nicholas Bundgaard fra 3.y er begge en del af Odder Gymnasiums Klimaråd, hvor elever, lærer og ledelse har dialog om, hvordan gymnasiet kan blive mere bæredygtigt.

”Vi har stor fokus på hvordan eleverne transporterer sig, og med et stort opland kommer mange elever i bil. Derfor vil vi gerne være med til at fremme elbilismen, og med vores nye ladestandere kan vi være med til at skabe incitament og nudge folk til at køre i elbil”, siger Camilla Angaard.

”I Klimarådet bliver vi elever og vores input taget alvorligt. Det er fedt, at vi unge kan være med til tage beslutningerne. Vi tror, at ladestanderne kan være endnu et symbol på vores arbejde med bæredygtighed, og minde os alle om at tage de grønne valg”, siger Nicholas Bundgaard.

Jacob Mørk, som er matematik- og spansklærer på gymnasiet, har haft en elbil i to år, og glæder sig til at kunne lade på skolen:

”Jeg tror på, at behovet kommer til at vokse i den kommende år, så det er fedt, at vi er klar til fremtiden”, siger han.

Flere ladestandere på vej i Odder

AURA har afsat et tocifret millionbeløb frem mod 2025 til at etablere et netværk af offentligt tilgængelige ladestandere i Østjylland. Selskabet har bedt offentligheden om input til, hvor ladestanderne skal placeres. Odder Gymnasium blev udpeget som en potentiel lokation ligesom 15 andre lokationer i Odder Kommune.

”Vi er utrolig glade for, at Odder Gymnasium vil lægge parkeringsplads til de første ladestationer i vores netværk, og vi håber på at få mulighed for at etablere flere standere i kommunen i den kommende tid”, siger Louise Frøstrup Christensen, forretningschef for E-Mobility i AURA.

AURAs ladenetværk er åbnet for alle elbilsejere, og betalingen foregår nemt og enkelt via en app. Lokations- og virksomhedsejere, som ønsker at få opstillet ladestandere, som en del af ladenetværket, skal blot kunne stille en eller flere parkeringspladser til rådighed, som er offentligt tilgængelige.

Ladestanderne på Odder Gymnasium bliver opsat i uge 49.

Læs mere om AURAs ladenetværk