Nyt repræsentantskab skal sætte den fremtidige kurs for AURA Energi

28. november 2016

PRESSEMEDDELSE: AURA Energi har netop afholdt valg til selskabets øverste myndighed – Repræsentantskabet. De nyvalgte medlemmer skal bestemme, i hvilken retning selskabet skal udvikle sig i over de næste fire år.

Tilbage i juni fik mere end 100.000 elforbrugere i det østjyske et brev om, at de var blevet andelshavere i AURA Energi og dermed havde mulighed for at stemme og stille op til AURA Energis repræsentantskabsvalg. Det valgte 115 kandidater at gøre, og nu er 96 af dem stemt ind i det nye repræsentantskab. En af de første opgaver for repræsentantskabet er at vælge AURA Energis nye bestyrelse. Det sker først i det nye år.

Udvikling af AURA Energi

Nuværende bestyrelsesformand i AURA Energi, Allan Werk, har også stillet op som kandidat og er tilfreds med at være valgt ind i det nye repræsentantskab.

- Jeg er stærk tilhænger af, at vores energiforsyning fortsat skal være forbrugerejet og tage del i den grønne omstilling på baggrund af sund fornuft. De næste 4 år vil jeg fortsat arbejde for at udvikle branchens bedste kundeoplevelse, skabe vækst i lokalsamfundet og fastholde AURA Energi som en attraktiv arbejdsplads for medarbejderne, og et aktiv for både forbrugere og kunder inden for AURA Energis forskellige forretningsområder.

- Det er relativt unikt i Europa, at vital infrastruktur som elforsyningen og fibernettet er ejet af andelshaverne, som det er i dag. Og at forbrugerne dermed har mulighed for at få indflydelse på drift, udvikling og fremtidige investeringer, siger Allan Werk.

Fakta:

- AURA Energis repræsentantskab består af 99 medlemmer.
- Valgperiode: 30. september 2016 – 1. november 2016.
- Antal andelshavere i AURA Energi: 102.194.
- Antal stemmeberettigede: 88.574
- Antal afgivne stemmer i alt: 10.942. Stemmeprocent: 12,35%.

Tilfredshed med valgresultatet

Hos AURA Energi har man også set frem til resultatet med spænding, da sammensætningen af det nye repræsentantskab har stor betydning for selskabets fremtid.

- Vi er i en branche, som i øjeblikket er inde i en særdeles spændende udvikling. Den grønne omstilling fylder mere og mere både hos i branchen og i samfundet generelt. Som energivirksomhed spiller vi en væsentlig rolle i, hvordan vi får omstillingen til at lykkes. Det nye repræsentantskab vil også have indflydelse på, hvor meget vi fortsat skal investere i en høj forsyningssikkerhed i el-nettet og koncernens øvrige aktiviteter. Vi ønsker alle de nye repræsentantskabsmedlemmer stort tillykke med valgresultatet.


- Vi er meget tilfredse med den høje valgdeltagelse på 12,35%. Det er et udtryk for, at der er en generel interesse for AURA Energi i vores lokalområde, siger Carsten Höegh Christiansen, adm. direktør i AURA Energi.

Det er det første repræsentantskabsvalg i AURA Energis historie. Ud af 88.574 stemmeberettigede østjyder valgte 10.942 at gøre deres demokratiske ret gældende og stemme.

AURA Energis forsyningsområde dækker fra Hinnerup i nord, Ry i vest, Horsens Fjord i syd og Norsminde i øst.