Nyt initiativ skal give børn og unge smag for cykelsporten

Østjyske børn og unge med en cykelrytter i maven får nu mulighed for at snuse til cykelsporten ved et helt nyt event.
 
Cykelsporten har et enormt tag på danskerne, hvilket den massive interesse for Tour de France og for Postnord Danmark Rundt siger alt om. De danske ryttere markerer sig sæsonen igennem ved de store cykelløb, og vi hepper på Mørkøv, Fuglsang, Asgreen, Cohrt og alle de andre fra vejkanten, i målområdet og foran tv-skærmen.
 
Tirsdag den 27. august får drenge og piger, der endnu ikke er medlem af en cykelklub, muligheden for at køre cykelløb, når ’Cykeldag for børn og unge’ løber af stablen i Aarhus. Ved arrangementet kan de møde professionelle cykelryttere og trænere, kigge cykelmekanikeren over skulderen, nyde de lækre cykler og vinde flotte præmier. Det hele foregår på den store parkeringsplads mellem Aarhus Cyklebane og Havreballe Skovvej. Der er indskrivning kl. 17.00 og arrangementet slutter kl. 20.00.
 
”Cykelsporten er for alle, og vi oplever stor interesse for cykelsporten ude i klubberne, også blandt børn og unge. Danmarks Cykle Union har stort fokus på at få flere børn ind i vores sport, så vi støtter helhjertet op om det fine initiativ i Aarhus,” siger Kristoffer G. Nielsen, udviklingskonsulent i Danmarks Cykle Union.
 
Cykeldagen er for alle piger og drenge mellem 9-14 år, der har lyst til at prøve sig selv af på cyklen. Arrangementet er gratis, og eneste krav er, at du har en cykel og en cykelhjelm og møder op med frisk humør.
 
”Vi står klar med en ungdomsryttere og masser af frivillige, der sørger for at alle børn og unge, der kommer til arrangementet, får en god oplevelse. CK Aarhus har i forvejen en velfungerende ungdomsafdeling, der er vant til at hjælpe børn og unge ind i cykelsporten,” siger Christian Møller Pedersen, ungdomstræner i CK Aarhus og en af bagmændene bag arrangementet.
 
AURA Energi, det lokale østjyske energiselskab, har en lang tradition for at støtte ungdomsidrætten i det østjyske, og er også sponsor for eventet.
 
”Cykling giver god energi, godt sammenhold og glade mennesker. Vi synes, det giver rigtig god mening at opfordre børn og unge til at være aktive, og meget gerne i ét af de mange gode klubmiljøer, der findes i Østjylland. Samtidig er vi i forvejen hovedsponsor for cykelholdet Team AURA-js.dk, så der er en fin sammenhæng der også,” siger Carsten Höegh Christiansen, adm. direktør i AURA Energi.
 
’Cykeldag for børn og unge’ er blevet til i et samarbejde mellem AURA Energi, CK Aarhus, Danmarks Cykle Union og cykelholdene Team Virtu Cycling, Team Waoo og Team AURA-js.dk, der alle er til stede på dagen.
 

Praktisk information:

Cykeldag for børn og unge
Hvornår: Tirsdag den 27. august kl. 17.00-20.00
Hvor: Den store parkeringsplads mellem Aarhus Cyklebane og Havreballe Skovvej
Der vil være pølser, frugt og drikkevarer til alle deltagere og forældre
Alle deltagere får medalje og goodiebag med drikkedunk og andre lækre ting.