Nye regler på elmarkedet – hvad betyder de for dig?

10. marts 2016

Den 1. april 2016 kommer der nye regler på elmarkedet, som skal gøre det nemmere for dig at være elkunde. Det betyder, at du ikke længere skal have kontakt med dit elnetselskab, men kun til din elleverandør – og du vil få én regning, uanset hvor du køber din strøm.

Når de nye regler træder i kraft, vil du altid skulle tage kontakt til din elleverandør, hvis du har spørgsmål til dit elforbrug, hvis du oplever driftsforstyrrelser eller du har spørgsmål til din elregning. Du får én elregning, uanset hvilken elleverandør du vælger, og hvilket elnetselskab du er tilknyttet.

Det bliver nemmere for dig at være elkunde, fordi du skal forholde sig til færre selskaber. Tidligere skulle du betale for markedsel til din elleverandør, og du skulle betale afgifter, skat og tariffer til dit elnetselskab. Fremover skal elleverandøren opkræve alle dele af din elregning, og du får derfor kun én regning.

Find de billigste elpriser

Med lanceringen af de nye regler kommer også en ny hjemmeside til de danske elkunder. 1. april lanceres hjemmesiden elpris.dk, hvor elkunder kan finde de billigste elpriser og sammenligne tilbud fra forskellige elleverandører.

Energistyrelsen er ansvarlig for sitet, og sitet vil derfor være uafhængigt af kommercielle interesser. Tidligere var Dansk Energi, energiselskabernes brancheorganisation, ansvarlig for et lignende site, elpristavlen.dk. Dette site vil formentlig blive udfaset.

Dine rettigheder bliver bedre

Som noget nyt vil du efter 1. april 2016 altid skulle opgive dit CPR-nummer, når du skal købe el. Det gælder både, når du skifter til en ny elleverandør, og når du flytter til en ny adresse, men beholder samme elleverandør.

Elleverandørerne er forpligtet til at sikre sig, at de har dit CPR-nummer, for at de kan oprette dig som kunde. Det er derfor ikke muligt for andre at tilmelde dig hos en ny elleverandør uden din accept, ligesom der også vil sker færre fejl på grund af eksempelvis navnesammenfald.
Dette gør, at dine rettigheder sikres, og det bliver det tryggere for dig at være elkunde.

Vi er klar til det nye elmarked

Hos AURA El-handel ser vi frem til Engrosmodellen. Vi har arbejdet længe på at blive klar til at leve op til de nye krav, som stilles til os, og vi ser frem til og håber på, at det bliver endnu nemmere og mere overskueligt for dig at være elkunde. Vi hjælper dig meget gerne, hvis du har spørgsmål til, hvordan de nye regler kommer til at påvirke dig.