Moesgaard Museum genåbner med nyt grønt tiltag

Når Moesgaard Museum igen åbner dørene, bliver det med endnu en exceptionel særudstilling – denne gang om vikingerne i Østen.

Men også uden for museets vægge bliver det muligt at spotte en nyhed. Moesgaard Museum har i samarbejde med AURA valgt at opstille 8 ladebokse til elbiler på deres parkeringsplads. Ladeboksene bliver en del af AURAs offentlig tilgængelige ladenetværk, og kan derfor bruges af alle – gæster og medarbejdere på museet og andre, som kommer forbi.

Moesgaard Museum har igennem længere tid ønsket at kunne tilbyde deres gæster mulighed for at oplade elbiler, mens de besøger udstillingerne, samt at give medarbejderne mulighed for at lade, mens de arbejder. Og da AURA offentliggjorde nyheden om, at selskabet vil investere i at etablere et offentligt tilgængeligt ladenetværk, blev det muligt at få ønsket opfyldt.

Ekstra service til gæsterne

Moesgaard Museum stiller sine parkeringspladser til rådighed for ladenetværket, og AURA opstiller og driver de otte ladestandere. Ladenetværket er åbent for alle elbilsejere, og betalingen foregår nemt og enkelt via en app.

”Vi var ikke interesserede i selv at drive ladestanderne og oplevede også tidligere, at ladestandere var en meget stor investering. Med samarbejdet med AURA slipper vi for alt bøvlet, og vi deler investeringen med AURA. Derfor har vi valgt denne løsning,” siger Jacob Østergård, afdelingsleder for bygninger og drift på Moesgaard Museum.

Gæsterne på Moesgaard Museum har desuden selv efterspurgt en mulighed for at lade elbiler ved museet, og da AURA i sommeren 2021 spurgte østjyderne, hvor de manglede ladestandere, var Moesgaard Museum én af de lokationer, som blev udpeget.

”Vi har ofte gæster, som kommer langvejs fra, og som kører direkte hjem efter at have besøgt os. Og nu er der ikke noget til hinder for, at gæsterne også kan tage den lange tur i deres elbil. Et typisk museumsbesøg tager 2-3 timer, og på den tid kan man sagtens nå at lade de fleste elbiler, så man har strøm nok til hjemturen,” siger Jacob Østergaard.

Fortsætter et godt samarbejde

Hos AURA er de også glade for samarbejdet med Moesgaard Museum om de nye ladestandere:

”Vi har et godt og langt samarbejde med Moesgaard Museum, og derfor glæder det os, at vi også kan samarbejde om at tilbyde lademuligheder til museets gæste og medarbejdere,” siger Louise Frøstrup Christensen, afdelingschef for E-mobility i AURA.

De otte ladebokse står færdig ved Moesgaard den 22. januar 2022, når museet genåbner og desuden slår dørene op for den nye særudstilling RUS – Vikinger i Øst.