Medalje til lærling med enorm fightervilje

2. juni 2017

Efter en trafikulykke i 2014 kæmpede elektrikerlærling Joachim Hornstrup Jensen sig tilbage. Det hædres han for.

Det er torsdag aften - 11. november 2014. 19-årige Joachim Hornstrup Jensen kommer kørende på landevejen ved Solbjerg, da alting pludselig bliver sort. En anden billist er med 145 kilometer i timen kørt op bagi Joachims bil. Bilen krøller sammen, og den unge elektrikerlærling bliver slået helt ud. Først lørdag middag vågner han på Neurokirurgisk Afdeling på Aarhus Universitets Hospital.

“Jeg var mest af alt bare forvirret og havde en utrolig kraftig hovedpine, men ellers var jeg vist bare lettet over at være i live,” fortæller Joachim Hornstrup Jensen fra Løjenkær ved Solbjerg.
Han har pådraget sig kraniebrud og en blødning på forsiden af hjernen, foruden to brækkede ribben og et døvt øre. Efter en uge på hospitalet flytter han ind på Hammel Neurocenter, hvor han bor i en lille måned.

“Jeg var langt nede, men efter den første måned ville jeg gerne i gang igen,” siger den i dag 22-årige unge mand. Midt i februar 2015 begyndte han derfor i skole på fuld tid, men det var lige i overkanten. “Jeg troede jo, at jeg kunne det hele igen, men jeg fik ondt i hovedet og var enormt træt. Så jeg havde næsten en sygedag om ugen og lavede intet andet end at gå i skole og sove.
Da vi så nåede påske, sov jeg konstant og her gik det op for mig, at jeg skulle passe bedre på mig selv. Herfra begyndte det at gå bedre og bedre,” fortæller Joachim Hornstrup Jensen, som endte med at kæmpe sig igennem og snuppe et 12-tal i sin afsluttende eksamen i december sidste år.

Se også filmen: Ung lærling og garvet købmand hædret med fine priser

Et flot skulderklap

For Joachim Hornstrup Jensens store fightervilje har hans lærerplads Aura Installation indstillet ham til en medalje hos Aarhus Haandværkerforening og Dansk Industris Medaljefond.

“Ja, selvfølgelig har jeg indstillet ham. Han er jo en stjerne! At klare sig igennem en så alvorlig ulykke på den her måde - jamen det er en stjernehistorie. Og så er han desuden en fantastisk lærling. Han er en meget ansvarsfuld ung mand, som selv kan styre en byggeplads. Vi er meget glade for ham, og vi vil meget gerne have, at han fortsætter hos os,” siger afdelingschef i Aura Installation, Thomas Vraa Baiemler.

Medaljen får Joachim 31. maj. Den gives som en hæder til lærlinge, der har udmærket sig fagligt samt udvist særlige sociale kompetencer på deres arbejdsplads. Medaljen overrækkes af prins Joachim.

“Jeg er meget beæret og glad for det. Det er et flot skulderklap,” siger den unge elektriker, som i dag kun har få mén efter ulykken. Han hører ikke helt så godt på det ene øre, og hukommelsen har taget en smule skade. “Jeg kan ikke huske datoer og telefonnumre så godt. Og efter en periode med ekstra travlt skal jeg sørge for at stresse af. Men jeg er heldig med, at jeg er kommet mig så godt.”

Kilde: aarhus.lokalavisen.dk