Klimavenlige delebiler på vej til Silkeborg

3. maj 2018

PRESSEMEDDELELSE: Nyt delebilskoncept kommer til byen. Den lokale boligorganisation Arbejdernes Byggeforening og det østjyske energiselskab AURA Energi opstiller i fællesskab ni nye klimavenlige delebiler forskellige steder i byen. Det markeres med en event "Åben delebil", hvor alle kan få en gratis prøvetur og høre mere.

Har du brug for bil en gang i mellem - men ikke nok til, at du vil investere i din egen bil, kommer der nu en ny og grøn transportmulighed til byen. Fra og med tirsdag d. 15. maj får silkeborgenserne nemlig mulighed for at blive medlemmer af delebilsordningen AURA Delebil. Delebilerne er miljørigtige og kører på ren el. Konceptet giver brugerne adgang til en fleksibel transportløsning, når behovet opstår.

Åbent Delebilskoncept

Delebilerne får fast p-plads i Arbejdernes Byggeforenings afdelinger på Færgegården, Tulipanvej, Lindeparken, Langelinie, Tusindfryd, Arendalsvej, Padborgvej og Lupinvej, men alle kan frit booke delebilerne via en gratis app og betale pr. timebasis. Der er ingen ekstrabetaling, hvis man kører mange kilometer, som man kender fra almindelige lejebilsordninger. Tværtimod er udgangspunktet, at det skal være enkelt og nemt at benytte delebilerne. Derfor er alt inkluderet som for eksempel gratis opladning i hele landet, 24/7 telefonsupport, vejhjælp og forsikring på bilen.

"Med delebilerne får vores beboere og borgerne generelt i Silkeborg en unik mulighed for at have en bil til rådighed uden at stå for drift og vedligeholdelse. Delebilerne styrker den enkeltes uafhængighed og handlefrihed og er med til at skabe rammerne for det gode hjem", siger René K. Rasmussen, direktør hos Arbejdernes Byggeforening.

Der er allerede opstillet AURA Delebiler i Aarhus-forstæderne Brabrand og Viby, og nu kommer turen altså til Silkeborg. Ambitionen er at udvide konceptet til at dække store dele af Østjylland.

Læs mere om AURA Delebil

"I hele regionen har vi en udfordring med det stigende antal biler på vejene. Derfor tror vi på, at energivenlige delebiler har et kæmpe potentiale. Til daglig kan man måske sagtens klare sig med en cykel eller offentlig transport, men nogle gange er det bare rart at have en bil til rådighed. Vi glæder os til at lancere konceptet i Silkeborg og håber, at folk i byen vil tage godt imod det nye initiativ", siger Thorkild Videbæk, kommerciel direktør hos AURA Energi.

Hvad er en delebilsordning?

AURA Delebiler er biler på abonnement. I praksis fungerer abonnementsordningen sådan, at man via en app booker delebilen, henter den på p-pladsen, låser bilen op med app'en og kører så meget, man har brug for.

Kom og få en gratis prøvetur

"Åben Delebil" afholdes tirsdag d. 15. maj 2018 kl. 16-19 ved "Huset" på Kejlstrupvej 51 i Silkeborg.

Her står Arbejdernes Byggeforening og AURA Energi klar til at give en prøvetur og tilbyder også gratis oprettelse på delebilerne (normalt 199 kr.), hvis man tilmelder sig på dagen.