Julen er hjerternes – og elmålernes – fest

9. december 2015

Selv om vi danskere bliver mere bevidste om at spare på energien, så bruger vi rigtig meget strøm op til jul. Tal fra AURA Energi viser, at østjydernes elmålere er på overarbejde i december måned.

Når juleanden steger i ovnen, kartoflerne koger, og sovsen skal smages til, kan det tydeligt ses på vores elmålere. Tal fra AURA Energi viser, at der i tidrummet mellem kl. 17 og kl. 18 den 24. december 2014 blev brugt 12 pct. mere strøm end i samme tidsrum den 1. december. Godt 12.000 kWh ekstra bliver brugt op til fejringen af juleaften, hvilket cirka svarer til tre familiers årlige strømforbrug.

December giver en dyr elregning

AURA Energis tal viser også, at østjyderne bruger, hvad der svarer til 24 pct. mere strøm i december måned i forhold til det månedlige gennemsnit over hele året, så det er ikke kun juleaften, at elmålerne holder fest.

”Vi bruger den ekstra strøm på at udsmykke vores hjem og haver, så de er hyggelige og festlige i den mørke tid, og ikke alle østjyder har fundet ud af at LED-lyskæder vil være en god ide. Elmålerne tæller også derudaf, når vi bager julesmåkager, steger fiskefileterne og flæskesteg til julefrokosten”, fortæller energirådgiver fra AURA Energi, Lisbet Stryhn Rasmussen.