Julemærkehjemmene går alternative veje for at opnå støtte

14. december 2017

PRESSEMEDDELELSE: Salget af Julemærker har været støt faldende de seneste år, fordi danskerne ikke sender nær så mange julekort som tidligere. Derfor må Julemærkefonden gå andre veje, når de skal indsamle penge til deres arbejde med at hjælpe børn.

Det første julemærke så dagens lys i 1904, men den over 100 år gamle tradition er under stærkt pres og salget er stærkt dalende i disse år. Danskerne sender kun en brøkdel af det antal julekort, som de sendte tidligere, og det kan ses på omsætningen af Julemærker.

På 10 år er omsætningen af Julemærker næsten halveret. I 2006 blev der solgt julemærker for godt 21 mio. kroner, mens der sidste år blev købt julemærker for godt 13 mio. kroner. Derfor har Julemærkefonden været nødt til at tænke i andre baner for at få støtte til at udføre deres gode arbejde.

Samarbejde med VirksomhedsVenner

En af løsningerne har været at indgå samarbejder med virksomheder, eksempelvis elhandelsselskabet AURA El-handel.

”Vi er selvfølgelig kede af, at Julemærkesalget er faldende, men det nytter jo ikke at sidde på sine hænder og gøre ingenting. Derfor udvikler vi løbende samarbejder med virksomheder som AURA El-handel, som vi kalder VirksomhedsVenner. Det har vi stor succes med”, siger Klaus Holm fra Julemærkefonden.

”Vi er glade for samarbejdet med Julemærkefonden. Vi kan se, hvor stor en forskel deres arbejde med børn og unge gør, og det vil vi gerne være med til at bakke op om. Både private og små og mellemstore virksomheder kan være med til at støtte op om den gode sag via deres strømforbrug”, siger Dorthe Dalsgaard, konsulent hos AURA El-handel.

Samarbejdet med AURA El-handel betyder konkret, at kunderne har mulighed for at støtte Julemærkehjemmene, når de køber strøm. For hver kWh strøm kunden bruger, donerer AURA El-handel 2 øre til Julemærkehjemmene, uden at det koster kunden ekstra.

 

FAKTA OM:

AURA El-handel

AURA El-handel er en del af energikoncernen AURA Energi, som er et konkurrencedygtigt energiselskab med 320 medarbejdere og en omsætning på ca. 780 mio. kr. Vi beskæftiger os med installation, energirådgivning, fiber, el-handel, vedligeholdelse og udbygning af el-nettet samt salg af hårde hvidevarer, el-artikler og belysning.

Julemærkefonden

I over 100 år har Julemærkehjemmene hjulpet udsatte børn. Hvert år hjælper Julemærkehjemmene omkring 750 børn i alderen fra 7-14 år videre i livet. På Julemærkehjemmene får børnene hjælp til at komme ud af mobning og social isolation. Samtidig lærer de om sund kost og motion, så de taber sig. De får selvtillid, så de igen kan smile til livet.