Jacob Bach Jensen er Årets Energibombe 2024

Med 32 procent af stemmerne er Jacob Bach Jensen fra Gl. Rye Idrætsforening vinder af Årets Energibombe. En pris som AURA hvert år uddeler til en frivillig i en lokal forening.

Fredag eftermiddag afholdt Gl. Rye Idrætsforening deres årlige generalforsamling i foreningens klublokaler. Mødet startede med tapas og fredagsbar – og en overraskelse. Repræsentanter fra AURA dukkede op for at fortælle Jacob Bach Jensen, at han er vinder af prisen Årets Energibombe 2024.

Jacob er udvalgsmedlem i Gl. Rye Idrætsforenings gymnastikudvalg og gymnastikinstruktør, og var nomineret til prisen af det øvrige gymnastikudvalg.

Har ydet en helt særlig indsats

”Jacob yder altid en kæmpe indsats i vores forening. I år syntes vi, at han har ydet en endnu større indsats, som fortjener at blive hyldet. Han har blandt andet være med til at skaffe os nye gymnastikredskaber, som skal hjælpe os med at fastholde de lidt ældre gymnaster i klubben,” siger Sisse Resen, som er gymnastikformand, og fortsætter:

”Som instruktør brænder han for at give glæden ved bevægelse og ikke mindst fællesskabet videre til de børn, han underviser. Han siger altid ja til hjælpe, også når det er noget, han normalt ikke har ansvar for. Og han gør det altid med et stort smil på læben.”

Anerkendelse giver ekstra boost

Jacob blev meget overrasket, da han fredag aften fik at vide, at han har vundet Årets Energibombe:

”Jeg er utrolig stolt, og sådan en anerkendelse giver virkelige et ekstra boost til at kunne yde en indsats i foreningen. Men vi er jo mange, som står på skuldrene af hinanden og som hjælper hinanden. Og Gl. Rye Idrætsforeningen er en god forening af være frivillig, fordi man får lov og plads til at løbe med de gode idéer,” siger Jacob Bach Jensen og fortsætter:

”Jeg er glad for, hvis jeg kan være til inspiration for andre frivillige – og ikke mindst for børnene. Jeg får ekstra energi af at kunne lave aktiviteter, som er med til at give børnene glæden ved bevægelse, så skærmen måske ryger lidt i baggrunden”

Stor interesse

AURA kårer Årets Energibombe for sjette gang, og igen i år har vi oplevet stor interesse for prisen:

”Vi er glade for, at så mange foreninger, andelshavere og energibomber har lyst til at deltage i vores initiativ og hjælpe os med at påskønne de frivillige i områdets mange foreninger,” siger Mette Marie Ostenfeld, som er direktør i Energi & Installation i AURA, og fortsætter:

”Vi er glade for at kunne fejre Jacob som vinder af Årets Energibombe. Det er fantastisk at være med til at hylde de frivillige, som eksemplificerer hvordan frivilligt arbejde, engagement og nærvær i foreningslivet giver energi – og ikke dræner.

Vi vil desuden også gerne sige en stor tak til de fire andre nominerede til prisen. De har imponeret os med deres dedikation og store indsats i deres respektive foreninger, og selv om de ikke blev Årets Energibombe er de i den grad ildsjæle, som fortjener hyldest.”

Om Årets Energibombe

Årets Energibombe findes blandt AURAs andelshavere, ligesom det er andelshaverne som udpeger vinderen via en afstemning. Det er første gang at en mand vinder prisen som Årets Energibombe.

De andre fire nominerede til prisen i år var Lise Buttle Eskildsen fra Gymnastik Odder, Line Kriegbaum Andersen fra Skåde Rideklub, Harry Lauritsen fra Låsby Boldklub og Lise Frost Høyer fra Viby Basket Klub.

Med titlen som Årets Energibombe følger 5.000 kr. til vinderen og 25.000 kr. til vinderens forening.