Huskøbere vil have fiberbredbånd

9. december 2015

”Vi oplever en voksende tendens til, at folk på boligjagt spørger helt specifikt til det lynhurtige fibernet, hvilket gør det til et aktiv i forbindelse med en hushandel” siger Morten Elmgaard, fra home i Skanderborg.

Der skal være plads til alle – også online

Ejendomsmæglerkæden home oplever et stigende antal spørgsmål vedrørende villaens internetforbindelse. ”Det er både erfarne og unge førstegangskøbere, der ønsker at vide, hvordan mulighederne er for at få bredbånd. Behovet for en stabil og kraftig forbindelse er vokset i takt med vores ændrede arbejdsmønster, hvor vi i dag skal være online hele døgnet”, siger Morten Elmgaard, Salgschef, ejendomsmægler & valuar, MDE home i Skanderborg.

Specielt også fordi flere og flere benytter muligheden for at arbejde hjemmefra og i stigende grad opretter hjemmearbejdspladser. "God infrastruktur vægtes højt, og det handler ikke kun om let adgang til motorvejen.

Den digitale infrastruktur er mere og mere i fokus, fordi vi gerne vil være online både på jobbet, og når vi har fri. Derfor er vi begyndt at tage hurtigt internet for givet” fortsætter Morten Elmgaard.

God investering

Ejendomsmægleren er ikke i tvivl om, at fibernet kan bidrage til at løfte huspriserne. ”Vi oplever en voksende tendens til, at folk på boligjagt spørger helt specifikt til det lynhurtige fibernet, hvilket gør det til et aktiv i forbindelse med en hushandel. Det gør både boligerne mere attraktive og nemmere at sælge - ofte kommer spørgsmålet fra købere, der arbejder meget hjemmefra.

Men også unge, som søger efter en ny bolig, spørger om der er en hurtig internetforbindelse", siger Morten Elmgaard.

"Det er ikke det samme som at sige, at prisen på huset i første omgang bliver højere, men vi er begyndt at nævne fibernettet i salgsopstillingerne, da det er et godt salgsargument" slutter Morten Elmgaard.

Så måske vi fremover skal til at kigge efter et fibernetsymbol, når vi kigger efter bolig.

Se om du kan få fiber