Helene Simoni Thorup er vinder af Årets Energibombe 2020

Med næsten 40 procent af det samlede antal stemmer er Helene Simoni Thorup, bestyrelsesmedlem i Stjær Sogns Borgerforening, vinder af Årets Energibombe 2020. En pris som AURA Energi uddeler hvert år.

Torsdag aften troede Helene Simoni Thorup, at hun skulle til møde for at få endnu en aftale på plads i et af de mange projekter i Stjær, som hun enten er primusmotor for eller en del af. Men uden for Dagli’Brugsen Stjær blev hun overrasket af en lille forsamling, som kunne fortælle hende, at hun er vinder af Årets Energibombe 2020.

”Jeg er så glad og overrasket over at have vundet prisen. Det betyder virkelig meget for mig. Jeg troede egentlig ikke, at vi have en chance, men fællesskabet i Stjær har igen vist, hvor meget det kan rykke. Og prisen kommer virkelig til at lune godt i kassen i borgerforening”, siger Helene Simoni Thorup.

Flere projekter på tegnebrættet kan blive til virkelighed

Helene blev indstillet til prisen af Marie Hulgård og Peter Person fra Stjær. Helene var en af de fem kandidater fra hele AURAs forsyningsområde, som gik videre til en afstemning blandt AURA Energis andelshavere. Og her fik hun lige knap 40 procent stemmerne.

”Jeg er virkelig glad for og stolt over den opbakning, Helene har fået som Årets Energibombe. Hun brænder for byen, Stjærskolen, naturen omkring os og samarbejdet mellem kommunens landsbyer. Stjær ville ikke være det samme uden hende! Titlen som Årets Energibombe er så fortjent, for selv i en by som Stjær, hvor fællesskaber drives af ildsjæle, er Helene noget ganske særligt. Det er fantastisk, at så mange har stemt i vores lille område - tusind tak til alle!”, siger Marie Hulgård.

”At Helene vinder prisen og det beløb der følger med, vil have afgørende indflydelse på fremtidige projekter i Stjær. Helene er med i mange projekter og med dette skulderklap fra AURA, vil den positive energi sprede sig som ringe i vandet og få flere borgere til at træde ind i rollen som ildsjæl. Flere af de projekter der er på tegnebrættet, kan med støtten fra AURA blive til virkelighed, og intet kan glæde en energibombe og ildsjæl mere end, når tanker og ideer bliver til virkelighed”, siger Peter Person og fortsætter:

”Det er en svær tid, vi lever i, og AURAs støtte kan bringe lys i mørket, nu når mangt og meget i Stjær er aflyst og lukket ned.”

Grøn profil, som yder en kæmpe indsats for lokalsamfundet

AURA Energi kårer Årets Energibombe for tredje år i træk, og i år har antallet af stemmer fra selskabets andelshavere slået rekord.

”Vi er glade for, at så mange foreninger, andelshavere og energibomber har lyst til at deltage i vores initiativ, og hjælpe os med at påskønne de frivillige i områdets mange foreninger. Og vi er glade for at kunne fejre Helene som vinder af Årets Energibombe - selv om det foregår på en lidt anden måde end vi kunne have tænkt os – med masser af håndsprit og behørig afstand,” siger Carsten Höegh Christiansen, adm. direktør i AURA Energi.

”Helene har i den grad fortjent at blive fejret for den store indsats, hun yder for lokalsamfundet i Stjær. Hun arbejder ihærdigt med at sikre aktivitet, sammenhold og nærdemokrati i landsbyen Stjær. Og så har Helene en grøn profil i sine aktiviteter,” slutter Carsten Höegh Chrstiansen.

Om Årets Energibombe

Årets Energibombe findes blandt AURA Energis andelshavere, ligesom det er andelshaverne som udpeger vinderen via en afstemning. De andre fire nominerede til prisen i år var Lærke Klitgaard fra Ry Tennis Klub, Helle Søby Degn fra Tranbjerg Børnenes Venner, Lars Dalsgaard Larsen fra Gylling Kulturforening og Bjarne Nørgaard fra Natteravnene i Harlev.

Med titlen som Årets Energibombe følger 5.000 kr. til vinderen og 25.000 kr. til vinderens forening.