Fantastiske fiber? Kun med det rette hardware

8. december 2017

Fiber sælges mange steder som den hellige gral af internet, der kan hæve brugeroplevelsen hos bredbåndsabonnenterne til hidtil usete højder. Alligevel oplever flere købere af fibernetværk, at forbindelsen ikke lever op til deres forventninger. Det kan skyldes flere faktorer, men typisk kan det skyldes, at man i hjemmet ikke har udstyr, der lever op til fibernettets fortræffeligheder. Fibernet uden det rette udstyr, er som Superman uden sine superkræfter og i samarbejde med Samlino.dk tager vi derfor her et kig på, nogle af ting, der kan forbedre din internetforbindelse.

Tjek din router - kvalitet er afgørende

Hvis du har en gammel router, som ikke er optimeret efter de nye internetstandarder og hastigheder, kan det ligeledes forringe oplevelsen af dit fibernet. Heldigvis leverer mange selskaber en router med, når de leverer fibernettet til dig. Det er dog, hvis internettet stadig ikke lever op til dine forventninger, muligt at købe routere af meget høj kvalitet andetsteds.

En router af høj kvalitet er et centralt element i jagten på godt internet, og da det gennemsnitlige hjem nu om dage har mellem fire og seks enheder koblet på nettet af gangen, sættes der høje krav til både internetforbindelsen og hardwaren.

Hvis en kvalitetsrouter ikke hjælper noget, kan man overveje, om man bør investere i et accesspoint. Et accesspoint adskiller sig fra en traditionel router ved udelukkende at bestå af den trådløse del af en wlan-router. Et access point kan altså være en hvilken som helst enhed, der kan give en trådløs forbindelse. Anvender man et accesspoint opnår man en ren trådløs opkobling til sit eksisterende netværk. En fejl som mange laver er, at sætte deres router op og koble den til den router man allerede har fra sin bredbåndsudbyder - og dette giver en dårlig forbindelse.

Netværksforlængere til dit wifi

Mange danskere oplever også, at der er rum i huset, hvor internettet ikke rækker, eller hvor forbindelsen er meget dårlig. Som regel kan dette skyldes, at huset enten er for stort, eller at din router ikke er kraftig nok til at kunne fordele signalet ordentligt.

Andre faktorer der spiller ind på dårlig signal i forskellige rum i huset er for eksempel, hvilket materiale væggene er lavet af. En netværksforlænger er dog en nem måde at overkomme disse problemer på.

En netværksforlænger fungerer på den måde, at den opfanger signalet fra routeren og fordeler det videre fra netværksforlængerens placering. Det er altså et stykke hardware, der kan forlænge rækkevidden på dit trådløse signal. Derfor er det også vigtigt, at netværksforlængeren placeres i et rum, hvor der er internetforbindelse, således at den har mulighed for at opfange signalet og viderefordele det.

MESH netværk - giver super stabilt wifi

MESH netværk er et af de nyeste tiltag inden for trådløse netværk, og er noget, der kan forbedre dit netværk med flere længder. MESH er et trådløst routing system, der giver dig et stabilt internet. Når man anvender en netværksforlænger, mister man noget af internettets signal styrke, når det fordeles videre fra fordeleren. Desuden kan der opstå det problem, at enhederne, der er koblet på nettet, har svært ved at finde ud af, hvilket signal de skal bruge.

Alle disse problemer fjernes ved et MESH netværk, eftersom MESH opretter ét stort netværk, der er i konstant kommunikation. Det smarte ved MESH er, at hvis én enhed har travlt eller ingen forbindelse har, finder netværket automatisk en anden enhed, som signalet kan passere igennem, således at der ikke skabes knudepunkter og dermed langsomt internet. Hver enhed fungerer som en individuel server, og det maksimerer dermed udnyttelsen af dit internet. MESH løser problemer såsom langsomt internet og manglende stabilitet - og samtidig er det nemt at sætte op.

Artiklen er udarbejdet af Samlino.dk: Danmarks største sammenlignsportal inden for bank, tele og forsikring.