Energiselskab går ind på delebilsmarkedet

24. januar 2018

PRESSEMEDDELELSE: Nu kommer der flere delebiler på vejene - og de kører på ren vindmøllestrøm. Det østjyske energiselskab AURA Energi og delebilstjenesten TADAA! har indgået et nyt samarbejde, som skal gøre delebiler mere tilgængelige for blandt andre aarhusianerne.

Energiselskabet AURA føjer nu endnu et element til sin portefølje ved at gå ind i det voksende delebilsmarked - i første omgang i Aarhus. Konceptet kommer til at hedde AURA Delebiler.

”Energivenlige delebiler har et kæmpe potentiale. Vi ser ind i en fremtid, hvor deleøkonomien kommer til at fylde mere og mere. Samtidig har vi i for eksempel Aarhus en udfordring med det stigende antal biler på vejene og mangel på p-pladser. Det er årsagen til, at vi nu gerne vil være med til at udbrede delebilskonceptet, siger Carsten Höegh Christiansen, administrerende direktør i AURA Energi. 

Fokus på tilgængelighed

Siden AURA opstod af fusionen af en række mindre lokale energiselskaber, har AURA haft fokus på grøn omstilling og at gøre tingene en lille smule anderledes end andre energiselskaber. AURA tilbyder i forvejen fibernet, el, energirådgivning og installationsydelser til private og erhverv.

Ambitionen med AURA Delebiler er at give mange flere østjyder nem adgang til en delebil. Delebilsordningen bliver drevet i samarbejde med delebilstjenesten TADAA!, som har alt fra software til service på plads.

Læs mere om AURA Delebil

Delebiler på vindmøllestrøm rammer en trend

Mange har ikke brug for en bil til hverdag, fordi de bruger offentlig transport og cykel. Men det kan stadig være rart at have en bil til rådighed engang i mellem. Et koncept som AURA Delebiler kan derfor have stor almennyttig værdi. Det mener Liselotte Lyngsø, Fremtidsforsker og partner i Future Navigator:

”Der er en helt ny generation af unge – især i de større byer, hvor det at eje materielle goder ikke betyder så meget. I stedet handler det i højere grad om at have adgang til produkter og services, når man lige står og har brug for dem. Det giver en følelse af frihed, og det er et af grundprincipperne bag den boomende deleøkonomi. Det, at bilerne kører på vindmøllestrøm, betyder også, at man kan køre i dem med god samvittighed. I et større perspektiv kan eldrevne delebiler være med til at få sat turbo på den grønne omstilling af vores bilpark”, udtaler Liselotte Lyngsø.

En delebil rent praktisk

AURA Delebiler kører på ren vindstrøm. Via app’en ’AURA Delebil’ booker, åbner og låser man bilen, når man har brug for det. Alle kan downloade og oprette sig som brugere.