Eldelebil på vej til Brabrand

Der er rift om delebilerne fra AURA, og efterspørgslen efter flere er nu så stor, at et crowdfundingsprojekt er sat i søen i Brabrand.

Det er journalist Peter From, der også står bag lokalmediet ’Vores Brabrand’, der er initiativtager til at få en delebil til Brabrand med udgangspunkt fra Brabrandhus.

”AURA har i forvejen en række delebiler, så jeg synes, det var naturligt at spørge dem, om det ikke var tiden til at få endnu en eldelebil til Brabrand. Efter et par møder med AURAs Innovationsafdeling blev vi enige om at bruge deres nye crowdfunding-platform til at prøve ideen af,” siger Peter From.

AURA meldte tidligere på efteråret ud, at de vil etablere et offentligt tilgængeligt ladenetværk for elbiler i det østjyske, og som en del af den indsats bliver der opstillet ladestander ved Brabrandhus, hvor den forhåbentlig kommende delebil også får sit udgangspunkt.

”En væsentlig del af AURAs vision er at skabe værdi for vores andelshavere. Vi vil gerne i dialog med og endnu tættere på vores andelshavere og de forskellige lokalsamfund i vores dækningsområde, for at høre hvordan vi kan skabe værdi lokalt. Derfor passer det rigtig godt at bruge AURAs crowdfundingsplatform til netop dette projekt, simpelthen for at teste interessen og markedet,” siger Anders Sahl Hansen, innovationschef i AURA.

Crowdfundingen af delebilen ved Brabrandhus er netop begyndt, og den løber i minimum tre måneder.

”Jeg er ret overbevist om, at der er andre end mig, der kan se det fornuftige i, såvel økonomisk som bæredygtighedsmæssigt, at være mange sammen om en elbil. Enten som den primære bil, eller som mulighed nummer to i husstanden. Selv har jeg en gammel dieselhakker, som jo ikke kan og skal holde evigt, og jeg vil gerne prøve konceptet med en eldelebil af, for at se om det kan opfylde det behov, jeg har for transport i bil,” siger Peter From, der håber på stor opbakning fra såvel borgere og erhvervslivet i Brabrand.

Hvis man vil støtte op om projektet med en delebil og en ladestander centralt i Brabrand, kan man både som privat person og som virksomhed på crowdfundingsplatformen skrive sig op og købe ’belønninger’, f.eks. i form af billige timepakker til eldelebilen, opladning på AURA og Spiriis ladenetværk eller foliering af den kommende delebil.

Se crowdfundingsplatformen