Det bliver et lynhurtigt nyt år for elbilisterne

I det nye år bliver det nemmere og hurtigere for de østjyske elbilister at lade. AURA opstiller syv lynladere i det østjyske i første halvår af 2023. De nye lynladere bliver opstillet i Skanderborg, Aarhus og Horsens Kommune.

Da AURA lancerede sit ønske om at investere i et offentligt tilgængelige ladenetværk, var det fordi koncernen havde et ønske om at gøre det lettere at køre på strøm i Østjylland. Den ambition tager selskabet nu endnu et stort skridt i retningen af, fordi AURA opstiller syv lynladere på strategisk vigtige trafikknudepunkter i Østjylland i løbet af første halvår 2023.

I samarbejde med Skanderborg Kommune opstiller AURA fire lynladere ved fire af de motorvejsafkørsler, som ligger i kommunen. De fire afkørsler ligger i Galten, Låsby, Vrold og Skanderborg Vest.

I Horsens Kommune opstiller AURA en lynlader ved Forum, så byens borgere og gæster kan få ladet deres bil op, mens de ser fodbold eller benytter sig af nogle af kommunens mange andre kulturelle tilbud.

De sidste to lynladere bliver opstillet i Aarhus Kommune. De to lokationer er Thit Jensens Plads på Aarhus Ø og Viborgvej ved Go’on tankstationen i Tilst, hvor arbejdet med at etablere lynladeren allerede går i gang mellem jul og nytår.

”Denne udvidelse af vores ladenetværk bliver meget markant og gør, at vi kan tilbyde ikke bare ladning, men lyn-ladning i store dele af det område, som vi satte os for at dække, da vi besluttede at investere i et ladenetværk, ”siger Louise Frøstrup Christensen, forretningschef i E-Mobility.

Stigende behov for lynladning

AURA opstillede allerede for et år siden en lynlader ved selskabets lokation på Skanderborgvej i Viby, og har derfor samlet sig en del erfaring med driften af en lynladere – og ikke mindst med elbilisternes behov.

I løbet af det år, som er gået, siden lynladeren blev sat i drift i Viby, har AURA oplevet en kraftig vækst i brugere af laderen. Fra januar til november 2022 er antal af brugere af steget med 175 %, og antallet af ladninger er steget med 150 %.

”Vi kan se, at rigtig mange virksomheder har skiftet til elbil, og derfor benytte lynladeren. Taxachaufføren, fragtmanden og chaufføren for sygetransporten skal helst bruge mindst mulig tid på at lade og mest mulig tid på at fragte nogen eller noget fra A til B. Og vi kan se, at de derfor har stor gavn af vores lynlader,” siger Louise Frøstrup Christensen, og fortsætter:

”Derfor glæder vi os også over at kunne udvide netværket af lynladere, så det bliver endnu mere tilgængeligt for de professionelle chauffører – og selvfølgelig også for private elbilister.”

AURA har yderligere en håndfuld lokationer til lynladere på tegnebrættet, som koncernen også håber at kunne præsentere i løbet af det nye år.