Den fri Hestehaveskole nær Galten tager endnu et grønt initiativ

Kan en ladestander hjælpe med at tiltrække arbejdskraft? Ja, mener de på Den fri Hestehaveskole, som ligger mellem de to landsbyer Skjørring og Sjelle nord for Galten. Skolen har for nylig fået opstillet en ladestander med to ladeudtag, som en del af AURAs offentligt tilgængelige ladenetværk.

Den fri Hestehaveskole er en bæredygtig skole, som hele tiden arbejder på at udbygge sin bæredygtige profil og tage nye grønne initiativer. Det faldt derfor naturligt for skolens bestyrelse af tage beslutning om at få ladestandere, fordi det ligger i forlængelse af det arbejde, skolen allerede gør for at være bæredygtige.

"Som skole vil vi gerne sende et signal til omverdenen om, hvem vi er, og hvad vi står for. Det kan vi blandt andet gøre ved at stille ladestandere til rådighed - ikke kun for skolens medarbejdere, men også for det lokale foreningsliv, som benytter skolens faciliteter, når skolen er lukket," siger Vibeke Helms, som er skoleleder på Den fri Hestehaveskole.

Ladestanderen er den eneste ladestander på en offentlig tilgængelig parkeringsplads i området, og kan benyttes af alle som bor i området - og ikke mindst deres gæster.

Pendlende medarbejdere får det lettere

I løbet af det seneste år har skolen kunne se en stigning i antallet af medarbejdere, som kører i elbil, og det har kunnet give anledning til visse udfordringer.

"Vi har en del medarbejdere, som pendler fra Aarhus, som måske ikke har mulighed for at få stillet deres egne ladestander op, eksempelvis fordi de bor i en lejlighed. Nu kan de alligevel få ladet deres elbil op - mens de er på arbejde. På den måde bliver vi en endnu mere attraktiv arbejdsplads," siger Vibeke Helms.

Nem adgang til ladning - også i mindre byer

Hos AURA er de glade for aftalen med Den fri Hestehaveskole, fordi den er et tydeligt eksempel på ambitionerne for det offentligt tilgængelige ladenetværk:

"Vi mener det, når vi siger, at østjyderne skal have nem adgang til ladestandere - både i byerne og i de mindre lokalsamfund. Som andelsselskab har vi forpligtet os til at stille infrastruktur til rådighed i hele vores område. Også i mindre landsbyer, som den Den fri Hestehaveskole ligger i," siger Louise Frøstrup Christensen, forretningschef i AURA E-mobility.

AURAs ladenetværk er åbent for alle elbilsejere, og betalingen foregår nemt og enkelt via en app. Lokations- og virksomhedsejere, som ønsker at få opstillet ladestandere, som en del af ladenetværket, skal blot kunne stille en eller flere parkeringspladser til rådighed, som er offentligt tilgængelige.

Læs mere om AURAs ladenetværk