Danish Agro og AURA vil i fællesskab investere i vedvarende energi

Landbrugskoncernen Danish Agro og energikoncernen AURA etablerer nu et fælles selskab, der skal investere i grønne projekter indenfor vedvarende energi. Det gælder blandt andet produktion af el fra sol og vind.

Via fælles investeringer skal det nye selskab være med til at sikre den fremtidige forsyning af vedvarende energi i Danmark samt skabe markante ryk på den grønne omstilling. Det er det nystartede selskabs mål, at der skal produceres mindst 200 GWh årligt senest i 2025. Det svarer til energiforbruget for mellem 40-50.000 husstande. Den producerede elektricitet skal være med til at sikre, at Danish Agro koncernens forsyning af elektricitet i Danmark på sigt udelukkende kommer fra vedvarende energikilder.

”Danish Agro har en ambition om, at koncernen på sigt skal forsynes udelukkende med vedvarende energikilder. Samtidig er der et stort, kommercielt potentiale for danske landmænd indenfor for eksempel biogas og solenergi. Det ønsker vi at være med til at udvikle, og jeg er sikker på, at vi sammen med AURA kan etablere spændende projekter, der batter i den grønne omstilling,” siger Henning Haahr, koncernchef i Danish Agro.

En af opgaverne i det nye selskab bliver at identificere og udvikle energiprojekter. Danish Agro og AURA har allerede et eksisterende samarbejde omkring etablering af et biogasanlæg i Østjylland via selskabet Bioenergi Østjylland A/S. Dette projekt bliver nu også lagt ind i det nye selskab.

”AURA vil være drivkraft for bæredygtighed og grøn omstilling, og vi har allerede længe været involveret i produktion og salg af vedvarende energi. Jeg er sikker på, at vi i samarbejdet med Danish Agro kan skabe stærke resultater, der vil sætte yderligere tempo på den grønne omstilling. Vi kommer med en stor indsigt i energisektoren og de muligheder, der ligger der, og i kombination med Danish Agros store indsigt i landbrugsbranchen vil vi stå stærkt sammen,” siger Carsten Höegh Christiansen, administrerende direktør i AURA Koncernen.

Det nye samarbejde om det fælles selskab er godkendt såvel i Danish Agros bestyrelse som i AURAs repræsentantskab og vil træde i kraft med det samme.

Læs mere om ADA Green Energy