BedreBolig-planer sætter gang i energirenoveringer for millioner

25. august 2017

PRESSEMEDDELELSE: Gennem de seneste par år har AURA Rådgivning gennemført 170 BedreBolig-planer for Favrskov Kommune, og det har sat gang i energirenoveringerne. 53 boligejere har allerede investeret 3,5 millioner kroner i energiforbedringer og yderligere 87 familier forventes at sætte gang i projekter for 5 millioner kroner.

BedreBolig-planen giver en økonomisk og prioriteret oversigt over, hvilke energirenoveringer der bedst kan svare sig at få foretaget. Samtidig får boligejerne også sparring på, hvilken betydning energirenoveringerne har for eksempelvis komfort og indeklima. 

1-1 energirådgivning virker

”Det er meget tilfredsstillende for os, at denne konkrete 1-1 rådgivning virker. Borgerne får sat handling bag ordene, og det er det, der i sidste ende tæller. BedreBolig-planen er udarbejdet af en erfaren rådgiver, der er uddannet efter Energistyrelsens retningslinjer”, siger seniorrådgiver Lisbet Stryhn Rasmussen fra AURA Rådgivning.

”Det er især ekstra isolering af loft og udskiftning af døre og vinduer, som har været topscorer i renoveringsprojekterne, og det giver rigtig god mening for indeklimaet og den daglige komfort, men også økonomisk, fordi familierne kan gøre brug af håndværkerfradraget og få tilskud til energibesparelsen gennem Energiselskabernes Energispareindsats”, fortæller Lisbet.

Håndværkerfradraget gælder for hele 2017, men det er endnu ikke besluttet, om ordningen fortsætter i 2018. Tilskud til energibesparelsen kan kun opnås ved at søge på forhånd hos et energiselskab.