AURA investerer i innovativ solcelleteknologi

Først var det Spirii, derefter SynergyXR, og nu er AURA koncernen gået ind med en hjælpende investeringshånd i den norske startup Over Easy Solar.

Over Easy Solar har udviklet en ny type solcellepanel, der er særligt velegnede til flade, grønne tage med lav bæreevne, og dermed er særdeles velegnede til de mange bygninger, der i dag ikke kan få monteret konventionelle solceller på taget.

”Over Easy Solar har en unik løsning på et unikt problem. De løser et højaktuelt behov inden for grøn omstilling og tagbaserede solceller med et innovativt produkt. Der er en stor efterspørgsel på solceller, men en meget stor del af den eksisterede bygningsmasse er ikke dimensionerede eller egnede til at få fastmonteret solceller af den gængse slags på tagene. Vi tror på, det her er én af fremtidens innovative solcelleløsninger og Over Easy Solar kan hjælpe kunder verden over med at producere deres egen energi,” siger Martin Schorling Overgård, Head of AURA Ventures.

Bag Over Easy Solar AS står selskabets stifter Trygve Mongstad og et mindre team med stærke kompetencer indenfor udvikling af solenergi og bæredygtige løsninger, og selskabet vandt tidligere i år den europæiske pris ”SolarPower Europe Startup Award 2022’.

Solcellepanelerne fra Over Easy Solar er vertikale tosidede solceller, og skal ikke fastmonteres i bygningen. Det betyder også, at de i princippet kan flyttes fra en bygning til en anden, hvis det skulle være interessant for ejeren af anlægget.

”Vores produkt giver mulighed for op til ti gange hurtige installation, og løsningen med de tosidede, vertikale solcellepaneler åbner mange nye muligheder, som vil give øget værdi for solcelleejerne,” siger Trygve Mongstad, der også er daglig leder af Over Easy Solar AS.

Tidligere har AURA investeret i Spirii, ladeløsninger til elbiler, og SynergyXR, XR-løsninger til metauniverset, og de to startups viser stærkt potentiale. Det samme forventer Martin Schorling Overgård, at investeringen i Over Easy Solar vil blive.

”Vi investerer ikke kun i en virksomhed, men også i et team med dygtige og kompetente folk, der kan gøre en forskel for kunderne. De har på kort tid formået at bevise deres produkts relevans i det globale marked. Det er det, vores ventureindsats handler om.” siger Martin Schorling Overgård, og fortsætter:

”AURA har en strategi om at være drivkraft på udvikling af teknologisk grønne løsninger, og investeringen i Over Easy Solar matcher det meget fint. Samtidig vil det positionere os endnu stærkere indenfor VE (Vedvarende Energi).”

Sammen med det norske energiselskab Hafslund Eco, det familieejede investeringsselskab Stratel, Startup Oslo og en gruppe af private investorer har AURA investeret 13,5 millioner norske kroner i den norske startup, og det giver Over Easy Solar mulighed for at skalere deres produktion op, ligesom forskningsdelen også vil blive styrket.

”I dagens energimarked er der et enormt behov for at øge produktionskapaciteten på grøn energi, og med produkterne fra Over Easy Solar kan udbygningen ske meget hurtigere end i dag,” siger Kim Oppedal Solesvik, leder af venture-investeringer i Hafslund Eco, der en af Norges største producenter af vedvarende energi.

Forventningen er at de første solceller fra Over Easy Solar vil blive stillet op i Danmark i første halvår af 2023, og AURA forventer, at mulighederne også i Danmark er meget store for produkterne fra Over Easy Solar.

FAKTA:

Over Easy Solar er stiftet i 2021 af Trygve Mongstad. Virksomheden har hjemme i Oslo.

Over Easy Solar har i denne runde sikret sig 13,5 mio. norske kroner fra Hafslund Eco, Stratel, AURA, Startup Oslo og en gruppe private investorer.

Tidligere har StartupLab investeret i virksomheden, ligesom Over Easy Solar har modtaget betragtelige midler til forskning og udvikling.