AURA fortsætter samarbejdet med The Kitchen

Gennem det seneste halve år har AURA haft et lejemål på The Kitchen, Aarhus Universitets startup hub, der hjælper studerende med at få deres idéer og startups på vej videre ud i verden. Det har været så god en oplevelse, at den østjyske energi- og fiberkoncern har besluttet at forlænge aftalen med Aarhus Universitet.

”Der sker rigtig meget på iværksætterfronten i Aarhus, og med vores tilstedeværelse på The Kitchen kommer vi helt tæt på det meget spændende og dynamiske innovations- og iværksættermiljø, der er omkring Aarhus Universitet. Vi har mange interessante dialoger, og vi oplever en stor interesse for AURA, og jo særligt den rolle vi spiller i den grønne omstilling. Derfor har vi også valgt, at vores nye tiltag AURA Ventures har sit faste udgangspunkt på The Kitchen,” siger Anders Sahl Hansen, innovationschef i AURA.

The Kitchen har siden februar 2020 haft til huse i Kommunehospitalets tidligere centralkøkken, og har trods ombygninger fortsat et industrielt og råt look. Der er omkring 175 aktivt deltagende startups tilknyttet The Kitchen, hvor de har adgang til workshops, rådgivning, kursusforløb, starthjælp til investeringer og meget andet.

”For en inkubator eller iværksætterhub som The Kitchen er det rigtig dejligt at have en virksomhed som AURA med. AURA bringer nogle kompetencer ind, som vi ikke har, men som er meget efterspurgte blandt iværksætterne, og de kan med deres profiler bidrage med andre erfaringer og perspektiver,” siger Jeppe Dørup Olesen, innovationschef på Aarhus Universitet, og fortsætter:

”Også for de forskellige startups er det værdifuldt at have virksomheder med i The Kitchen. Som startup har man brug for at tale med etablerede virksomheder. Ikke kun for at få sparring, men også for at se sin startup i et andet perspektiv. Det kunne jo være en kommende kunde man var i dialog med.”

En af de startups, der er tilknyttet The Kitchen, er Textile Change, som i november 2020 modtog AURAs grønne pris på kr. 200.000, og som siden er vokset og nu er klar til at gå i større skala med deres idé. En anden startup er Power Up, der er grundlagt af tre studerende.

”Vi har allerede en længere relation med den lokale startup Power Up, der tilbage i 2020 vandt vores AU Challenge case konkurrence. Power Up har siden arbejdet videre med deres ide om genbrug af batterier fra elbiler og andre elektriske transportmidler, og er nu blevet en del af The Kitchen-programmet. De er begge gode eksempler på, hvad The Kitchen kan, og hvorfor vi som virksomhed, gerne vil være til stede her,” siger Anders Sahl Hansen.

Udover at være hjemsted for AURA Ventures bruger AURA også lokaliteterne i The Kitchen til interne møder, workshops og muligheden for out-of-office-arrangementer.

”Vi har haft AURAs bestyrelse og en række af vores kolleger på besøg til faglige arrangementer, og hver gang er det med en oplevelse af, at man har fået noget nyt med hjem. Det er som, at det innovative startupmiljø smitter positivt af,” understreger Anders Sahl Hansen.