AURA etablerer Ventures enhed

Der er godt nyt til iværksættere, startups og andre med gode idéer, for den østjyske energi- og fiberkoncern AURA sætter nu endnu mere fokus, struktur og kraft på at understøtte arbejdet med og investeringer i startups og vækstvirksomheder.

Med etableringen af AURA Ventures får koncernen et formelt set-up til at vurdere og indgå investeringer, både lokalt og nationalt, og ambitionerne er store.

”Med AURA Ventures investerer vi i mennesker og idéer, som skaber fremtidens gode løsninger til energi, mobilitet, connectivity og den grønne omstilling. Vi har brug for alle gode kræfter for sammen at tackle den store opgave med den grønne omstilling. Og vi er klar til at investere såvel økonomiske ressourcer som vores kompetencer. Vi skal være med til at ’sætte både i vandet’ ved at investere i relevante gode idéer indenfor vores branche og interesseområde,” siger Carsten Höegh Christiansen, administrerende direktør i AURA koncernen.

En ny Spirii?

AURA har gode erfaringer med at investere i startups, f.eks. med koncernens investering i ladeoperatøren Spirii, der siden hen er blevet omfavnet af andre store investorer, senest med Nordic Alpha Partners med det formål at udbrede Spirii til et europæisk marked.

”Med vores nye strategi ’Tættere på dig…’ forpligter vi os selv til at være en drivkraft for den grønne omstilling og bæredygtighed, og AURA Ventures er et meget væsentligt element i opfyldelsen af den forpligtelse. I første omgang har vi afsat et tocifret millionbeløb om året, og vi er villige til at gå med i de rigtige match,” lyder det fra Carsten Höegh Christiansen, og fortsætter:

”Vi ser det som en naturlig videreudvikling af den innovation og den innovationsindsats, der allerede er i AURA.”

AURA Ventures bliver en selvstændig enhed under ledelse af Martin Schorling Overgård, der har en baggrund fra krydsfeltet af startups, venture kapital og innovation i store organisationer.

Mere end rå kapital

Martin Schorling Overgård har været en del af AURAs innovationsafdeling siden 2020, hvor han satte yderligere fokus på mulighederne for AURA som en reel corporate venture capital-aktør (CVC).

”En organisation som AURA har meget at lære fra startups, men vi har også meget at tilbyde udover rå kapital. Vores vigtigste opgave er at finde det partnerskab, som gør, at virksomhederne lykkes. Vi kan have ret stor impact i forhold til mindre startups, og vi er her for ’the long run’. Vi har tålmodigheden i vores investeringer, men er samtidig agile og kan tage beslutninger hurtigt og effektivt. Samtidig har AURA Ventures en risikoprofil, der matcher venture-markedet,” understreger Martin Schorling Overgård, head of AURA Ventures.

Finansiering til startups-miljøet har slået rekorder flere år i træk, og der er flere og flere virksomheder, der involverer sig – også af strategiske årsager.

”Vi skal finde vores plads i et økosystem med mange dygtige aktører både på startup-siden og på kapitalsiden, og vi ønsker at samarbejde med alle, som deler vores vision omkring bæredygtighed, digitalisering og intelligente løsninger, der får vores hverdag til at fungere. Sammen med gode lokale aktører som The Kitchen og The Link håber vi også at kunne være med til at gøre Aarhus endnu mere attraktiv for startups. Jeg forventer, at vi allerede i det første år vil foretage to-tre investeringer og tilsvarende i årene derefter,” siger Martin Schorling Overgård, og fortsætter:

”Det her en god investering på flere fronter. Dels kan vi være med til at udvikle produkter og løsninger, der er væsentlige for vores kunder og andelshavere, dels kan vi være med til at accelerere den grønne omstilling. Det kommer til at gå hurtigere, når vi samarbejder og investerer flere steder. Og endelig skal det naturligvis være en god investering også som økonomisk case, der på den længere sigt kan være til at sætte gang i andre gode idéer.”

Læs mere om AURA Ventures