AURA Energi skal have ny formand

Allan Werk, der har været bestyrelsesformand siden fusionen i 2014, genopstiller ikke til AURAs repræsentantskab. I stedet vil han bruge kræfterne på et generationsskifte i sin virksomhed og involvere sig i lokalpolitik i Odder kommune.

AURA Energi har netop lukket for kandidatlisten til repræsentantskabsvalget, og på listen over kandidater stod ikke den nuværende formands navn. Og det var helt efter planen.

”For fire år siden traf jeg beslutningen om at gå efter endnu en periode som formand for AURA Energi, og derefter stoppe for at få et generationsskifte i min virksomhed på plads. Jeg satte mig nogle mål for arbejdet i bestyrelsen og for AURAs udvikling, og hvis de lykkedes ville jeg gøre alvor af min beslutning,” siger Allan Werk, og fortsætter:

”Vi har rykket store hegnspæle – ikke blot de seneste fire år, men i hele perioden med AURA Energi. I dag står AURA Energi som et af landets mest velpolstrede og veldrevne energiselskaber, og vi har været blandt first movers på udrulning af fiber til alle, adskillelse af netselskab fra den kommercielle forretning, e-mobility og sikring af ladestruktur til elbiler. Vi har vist, at størst ikke nødvendigvis er bedst.”

Stop var ikke ventet

Beslutningen om at stoppe som bestyrelsesformand var ikke kendt af hverken bestyrelsen eller koncernens daglige ledelse, og det har været bevidst.

”Vi har i de seneste måneder haft en del væsentlige emner i bestyrelsesarbejdet, som skulle landes ordentlig – blandt andet et par meget vigtige investeringer i vedvarende energi – og derfor var der ingen grund til at forstyrre det arbejde med eventuelle spekulationer om den fremtidige personsammensætning,” lyder det fra Allan Werk, der efterlader sig en virksomhed i topform.

”Vi har fået skabt en stærk organisationsstruktur, vi har sikret mange lokale arbejdspladser, og AURA Energi har i dag en størrelse, der giver os råderum til at gøre, som vi vil og samtidig bevare den lokale tilknytning til vores andelshavere.”

Samarbejde i højsædet

Hvervet som bestyrelsesformand i en virksomhed som AURA Energi betyder udover møder, forberedelse og samtaler med de øvrige bestyrelsesmedlemmer, næsten daglige samtaler med koncernledelsen omkring stort og småt i koncernen.

”Jeg har haft et virkelig godt og professionelt samarbejde med Allan Werk og den øvrige bestyrelse gennem alle årene, og den udvikling, AURA Energi har været igennem siden fusionen, er bemærkelsesværdig. Det kunne ikke være sket uden en bestyrelse, der kunne arbejde sammen og udfordre os i ledelsen. Det har været et af kendetegnene for Allan Werks indsats som bestyrelsesformand. Allan har med fokus på konstruktivt samarbejde haft klare og ambitiøse visioner for AURA Energi,” lyder det fra Carsten Höegh Christiansen, administrerende direktør i AURA Energi.

Som forbrugerejet andelsselskab betyder det meget, hvordan AURA er til stede lokalt, og hvilke muligheder det giver for lokalområdet. Samtidig har AURA Energi som et stort regionalt energiselskab en forpligtelse til at gå forrest og understøtte den grønne omstilling eksempelvis med investeringer i vedvarende energi.

”Vores bestyrelse har været meget opmærksom på både det lokale ansvar og vigtigheden af at tage klima-, miljø- og energiudfordringerne alvorligt. Det siger sig selv, at vi kommer længst med vores initiativer, når beslutningerne er taget i et konstruktivt og åbent samarbejde mellem bestyrelsen og den daglige ledelse. Og det har jeg glædeligvis oplevet med Allan som formand for bestyrelsen,” siger Carsten Höegh Christiansen.

Generationsskifte og lokalpolitik

Allan Werk, der sidste år fyldte 60, får med beslutningen om at stoppe i AURA Energi tid til at få landet et ordentligt generationsskifte af sit livsværk Werks Grafiske Hus. Samtidig giver det mulighed for at forfølge en karriere i lokalpolitik.

”Min hustru og jeg flyttede til Odder sidste år, og tidligere i år fik jeg en henvendelse fra borgmester Uffe Jensen, om jeg havde lyst til at engagere mig i lokalpolitisk arbejde i Odder, og gerne som kandidat. Det har jeg lyst til at gå efter, og nu får jeg den nødvendige tid til det,” lyder det forventningsfuldt fra Allan Werk.

Ny formand i december

Hvem der fremover skal være bestyrelsesformand for AURA Energi afgøres på et konstituerende bestyrelsesmøde den 15. december, når det nye repræsentantskab på op til 99 medlemmer samles første gang for at vælge den nye bestyrelse.

Valget til AURAs repræsentantskab åbner den 14. oktober og løber frem til den 13. november.

Allan Werk 

Allan Werk, der har været bestyrelsesformand for AURA siden fusionen i 2014, genopstiller ikke til AURAs repræsentantskab. Han stopper derfor som formand ved årets udgang.