AURA Energi kommer godt fra start

29. april 2015

PRESSEMEDDELELSE: AURA Energi har netop aflagt sit første årsregnskab, siden selskabet i 2014 blev dannet ved en sammenlægning mellem Brabrand El-selskab, Galten Elværk, Viby El-værk og Østjysk Energi, og det nye selskab er kommet godt fra start med et mindre overskud.

AURA Energi omsatte i 2014 for 961 mio. kr., hvilket er en vækst på 11,5 % i forhold til sammenligningsgrundlaget for 2013. Overskuddet blev 1 mio. kr., og egenkapitalen er herefter 2,4 mia. kr. Koncernen havde 268 medarbejdere omregnet til fuldtidsbeskæftigede og er hermed en betydelig arbejdsplads i Østjylland. Resultatet er skabt i et marked med hård konkurrence og samtidig med, at der er brugt mange kræfter på at få sammenlægningen til at falde på plads.

- Det er vores mål at være kendt som et førende og troværdigt energiselskab i Danmark, fortæller bestyrelsesformand for AURA Energi, Allan Werk.
– Det skal vi bl.a. opnå ved at opfylde kundernes behov gennem branchens bedste kundeoplevelse, samtidig med, at vi ønsker at fastholde vores position blandt de 10 største energiselskaber i Danmark gennem rentabel og stabil vækst.

Effektiv drift og høj kvalitet

For at klare sig i den hårde konkurrence, har AURA Energi stort fokus på at forbedre kundeoplevelsen og drive virksomheden effektivt og lønsomt. Sideløbende hermed arbejder AURA Energi på at understøtte den grønne omstilling ved at udvikle elnettet, så de stigende mængder af vedvarende energi udnyttes bedst muligt. Det sker uden at gå på kompromis med forsyningssikkerheden, hvor AURA Energi er blandt de absolut bedste.

- Inden for forretningsområderne elhandel, installation og energirådgivning har vi stærke positioner – også uden for vores forsyningsområde. Vi er glade for, at vores kundeloyalitet ligger i top, og at vi har en høj gentegningsprocent blandt vores kunder i AURA El-handel.

Disse positioner vil vi vedligeholde og styrke i 2015 og årene frem, siger adm. direktør Carsten Höegh Christiansen.

Stærk på fibernet

Med datterselskabet AURA Fiber står AURA Energi stærkt på bredbåndsmarkedet i Østjylland, og det er forventningen, at en stor del af de kommende års vækst skal komme herfra. AURA Fiber har allerede i dag mere end 22.000 kunder. Yderligere 43.000 potentielle kunder har fiber ført til skel og kan tilsluttes. I forbindelse med dannelsen af AURA Energi fik AURA Fiber mulighed for også at udrulle fibernet i Brabrand og Viby, og det arbejde begynder i 2015.

- Vi er stolte af det økonomiske resultat, og vi er rigtig glade for, at vi er nået så langt med sammenlægningen af selskaberne i 2014. Vi skylder medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere en stor tak for opbakningen i 2014. Uden den var vi ikke kommet så langt på så kort tid, slutter Carsten Höegh Christiansen.