Delebiler er fremtiden: Flere udbydere er godt nyt for Aarhus

PRESSEMEDDELELSE: En stor undersøgelse fra KPMG viser, at 55 procent af alle bilejere allerede i dag er indstillet på at indgå i en delebilsordning. Flere udbydere på markedet øger konkurrencen og kommer i sidste ende forbrugerne til gode i form af varierede delebilskoncepter og lavere priser.

I den indre del af Aarhus har GreenMobility meldt ud, at de vil opstille 100 eldelebiler. I forvejen har aarhusianerne allerede i et års tid kunnet booke en eldelebil fra AURA Energi og Tadaa!, så der er flere muligheder for at få opfyldt sit kørebehov, hvis man ikke selv har en bil. Det afhænger helt af den enkeltes behov, hvad der vil være den bedste og billigste delebilsløsning.

Hos AURA Energi glæder direktør for Energi & Teknik, Mette Marie Ostenfeld, sig over udviklingen på delebilsområdet:

- Aarhus vokser med omkring 5.000 indbyggere om året i disse år. Når byen fortættes, bliver det sværere og sværere at få plads til egen bil. Eldelebilen er et godt og klimavenligt alternativ, fordi den kan erstatte behovet for 4-10 privatejede biler. Vi glæder os over, at GreenMobility nu også går ind i kampen om at gøre delebiler til et attraktivt tilvalg.

Forskellige delebilskoncepter til alle behov

De eldelebiler, der opstilles inden for Ringvejen af GreenMobility er velegnet til små kortere ture. Det er et taxa-lignende koncept, som kan bruges for at komme hurtigt fra A til B. Hos AURA Delebil er konceptet en smule anderledes. Her opstilles bilerne et fast sted, og der fokuseres på, at delebilen skal være et brugbart alternativ til bil nr. 1 eller 2 i en husstand.

- I Aarhus dækker cyklen eller de offentlige transporttilbud med busser, letbane og tog langt de flestes behov. Men for dem, som ikke har en bil i forvejen, er der situationer som fx storindkøb, en tur i IKEA eller besøg hos venner og familie længere væk, hvor de kan slippe for en masse bøvl ved at have en delebil til rådighed, siger Mette Marie Ostenfeld.

AURA Delebil er også mere velegnet til dem, der har brug for at booke en delebil i længere tid ad gangen, da prisen på 1 kr. pr. minut (30 kr. pr. påbegyndt 1/2 time) er den klart billigste på markedet sammen med Tadaa!.

Flere opladningsmuligheder på vej

De mange eldelebiler på vejene betyder også, at der kommer et større behov for ladestandere i byen.

- Hvis vi skal lykkes med at få folk flyttet fra privatbilen over i en eldelebil, er det afgørende, at det opleves som problemfrit at bruge og oplade bilerne. Her spiller hele lade-infrastrukturen en helt afgørende rolle. Der er i dag omkring 50 ladestandere på offentlige veje i Aarhus, men vi ser gerne, at tallet stiger markant de næste par år og går meget gerne i en tættere dialog med kommunen om det, siger Mette Marie Ostenfeld.

FAKTA
Delebilsudbydere i Aarhus

AURA Delebil
- Gratis brugeroprettelse
- Pris: 1 kr./min. (30 kr. pr. påbegyndt 1/2 time)
- Giver adgang til 29 eldelebiler fordelt i Storaarhus og Østjylland
- Bilen har fast p-plads og skal afhentes og leveres samme sted

GreenMobility
- Gratis brugeroprettelse
- Pris: 4 kr./min.
- Giver adgang til 100 eldelebiler
- Bilen skal afhentes og leveres inden for Zonen (Ringvejen).

Tadaa!
- 199 kr. i brugeroprettelse
- Pris: 1 kr./min. (30 kr. pr. påbegyndt 1/2 time)
- Tadaa! har delebiler i blandt andet Horsens, Aalborg, Aarhus, Svendborg og Viborg
- Bilen har fast p-plads og skal afhentes og leveres samme sted