30 lokale klubber og foreninger deler 275.000 kr.

Den lokale energi- og fiberkoncern AURA har netop uddelt donationer fra selskabets Lokalværdipulje. Donationerne går til 30 foreninger med sociale, kulturelle eller sportslige aktiviteter.

275.000 kr. har i disse dage fået nye ejermænd blandt 30 foreninger i det østjyske. En ladcykel på el, renovering af et forsamlingshus, og et indendørs fodboldstævne for lokale klubber er eksempler på initiativer og aktiviteter, som har fået tilsagn om, at de er modtagere af AURAs Lokalværdipulje.

”Vi modtog godt 130 ansøgninger op til ansøgningsfristen denne gang, hvilket en del flere end vi har oplevet de senere år,” siger Carsten Höegh Christiansen, adm. direktør i AURA.

Ansøgerne spænder bredt og tæller både små og store foreninger, borgerforeninger, sportsforeninger, bofællesskaber og grundejerforeninger.

Klubdag skal styrke sammenholdet

Viby IF Basket er blandt modtagerene af en donation fra AURAs Lokalværdipulje. Donationen skal gå til at afholde klubdage for medlemmerne og deres familier. Klubdagene skal bruges til at fortælle om de opgaver, som løses af frivillige i foreningen i håb om at tiltrække endnu flere.

”Viby Basket Klub er stolt af sin omfattende og mangfoldige medlemskreds, der afspejler det lokale samfund på bredest mulig måde. Viby, som er den største forstad uden for hovedstadsområdet, har store muligheder for yderligere vækst. Men for at realisere dette potentiale kræver det tilstrækkelig frivillig støtte til at håndtere de mange opgaver, der er involveret i at drive en frivillig forening,” siger Lise Frost Høyer fra Viby Basket IF.

Større børn hjælpe de mindre

Også TST Fodbold i Tilst har modtaget en donation, går til et projekt, som skal få fodboldklub og social indsats til at gå op i en højere enhed.

”I klubben har vi en filosofi om, at de større børn skal hjælpe de mindre. Vi er derfor begyndt at lade de større børn fungere som hjælpetrænere for de mindre. Både for at hæve kvaliteten af træningen, men i lige så høj grad for at styrke sammenholdet på tværs af årgangene, og skabe nogle stærke fællesskaber,” siger Sune Bøndergaard Røjkjær fra TST Fodbold.

LED scenelys til forsamlingshus

Røgen Borgerforening som driver Røgen forsamlingshus og har de seneste tre år været i gang med at energi-renovere huset under overskriften Lune Rammer. Også dette projekt hat fået tilskud fra AURAs Lokalværdipulje.

”Vi er nu gået i gang med fase 4, hvor vi udskifter scenelys og alle øvrige energislugende lyskilder til LED. Og vi er glade for, at AURA vil hjælpe os med denne del af projektet, hvor forsamlingshuset bliver mere bæredygtigt, og vi kommer til at nedsætte energiforbruget og udgifterne til energi markant. Vi prøver efter bedste evne at gøre vores forsamlingshus så energineutralt som muligt, og vi er kommet rigtig langt,” siger Allan Nordestgaard Sørensen fra Røgen Borgerforening.

Håndsrækning til andelshaverne 

”AURAs Lokalværdipulje er ét eksempel på, hvordan vi som andelsselskab ønsker at give tilbage til det lokalsamfund, som vi er en del af. Ved at give en hjælpende hånd til lokale fællesskaber, er vi med til at sikre, at vores andelshavere har mulighed for at deltage i at aktivt foreningsliv i deres lokalområde,” siger Carsten Höegh Christiansen.

AURAs Lokalværdipulje uddeles to gange årligt, og har ansøgningsfrister i maj og oktober. Puljen kan søges af foreninger, som ligger i AURAs forsyningsområde, og hvis medlemmer er andelshavere i AURA.

Puljen med ansøgningsfrist i maj 2024 er åben for ansøgninger nu. Læs mere på www.aura.dk/sponsorat