Kom med på fiberbølgen med hjælp fra AURA

Christina Suntum bor på en landejendom lidt uden for Solbjerg. Med en gammel kobberforbindelse var hendes internet ustabilt, så hun overvejede i lang tid at udskifte det med en fiberforbindelse. Men da ejendommen ligger trukket et pænt stykke tilbage fra vejen, syntes hun, at etableringsomkostningerne ville blive for høje.

”Men så dumpede der et brev ind af postkassen fra AURA, hvor der stod, at vi nu kunne komme på fibernettet mod en ganske lille egenbetaling, og så slog vi til,” siger Christina Suntum.

Christina er en af AURA Energis godt 105.000 andelshavere, og hun kunne derfor få glæde af AURA Fiberpulje – et af de mange tiltag og investeringer som AURA bidrager med i lokalsamfundene.

”AURA var her en hel dag med rendegraveren for at grave de 30-40 meter, der skulle til for at få fiberen ind i huset. Det havde været en noget dyr fornøjelse, hvis vi selv skulle have betalt. Nu kunne vi i stedet glæde os over, at vi er andelshavere, og at vi som en del af det fællesskab kunne få hjælp til at etablere fiberforbindelsen,” fortæller Christina Suntum.

Fiberen er en super smart teknologi

Christina Suntum er selvstændig dyrlæge med speciale i heste. Hun driver firmaet Hestemund.dk, hvor hun tidligere har lavet en del små film og webinarer til hesteejere. Fiberen ville have været god til de filmoptagelser, fordi hun med den gamle forbindelse godt kunne mærke, når det var mange logget på et webinar og signalet ikke kom ud til alle.

”Jeg synes, at fiberen er super smart, og jeg kan tydelig mærke en forskel fra andre forbindelser, også når jeg streamer film. Tidligere kunne filmene finde på at stå og hakke i det, men med internet fra AURA oplever jeg aldrig de problemer mere,” siger Christina Suntum.

”Når man har vænnet sig til at have en fiberforbindelse, som altid kører og som altid har kapacitet nok, så kan man slet ikke forestille sig sin hverdag uden. Det fyldte meget for os, inden vi fik etableret fiberforbindelsen, men nu er det så integreret en del af vores hverdag, at vi ikke tænker så meget over det. Det virker bare,” slutter Christina Suntum.

Læs flere historier

Christina Suntum

Christina Suntum er selvstændig dyrlæge med speciale i heste. Hun driver firmaet Hestemund.dk.

Både privat og i sit arbejdsliv har Christina været glad for muligheden for at blive koblet på fibernettet. Det har blandt andet gjort streaming af film mere gnidningsfrit, og hun behøver ikke længere at tænke over sin internetforbindelse, fordi den bare virker.