Sådan ser du TV via Kabel

Hos AURA Fiber har vi som de sidste i branchen slukket for det analoge signal. Det betyder, at du kun kan se Kabel TV på dit gamle TV, hvis det har DVB-C tuner i. Er det ældre og kun kan modtage et analog signal, er det på tide at anskaffe dig et nyt TV. 

Du kan altså godt bruge dit gamle TV, hvis det har DVB-C modtager og MPEG4-tuner. Så kan du se alle kanaler undtagen Viasat HD Ultra (der kræver HEVC-tuner). Er du i tvivl om, hvad dit TV har af tuner, kan du se det i din manual eller kontakte din lokale radio/TV-forhandler.

Se eller hent oversigt over kanaler og frekvenser

Læs også: Se TV via boks eller kabel?

Hvordan forbinder du dit TV via Kabel til fiberboksen:

TV’et forbindes via almindelig antenne kabel (coax kabel) fra fiberboksen til dit TV’s antenneindgang. Skal du forbinde mere end ét TV, er det en fordel at fordele TV-signalet via en antennefordeler, som du tilslutter fiberboksen og derefter forbinder dine TV til antennefordeleren. Det kaldes et stjernenet og har mange fordele i forhold til et serieforbundet net, hvor alle dine TV forbindes i en lang række. I et serieforbundet net, kan signalet blive for svagt, fordi der opstår tab af signal i dine antennekabler, antennestikdåser og samlingerne. Så jo længere antenne kabler og jo flere samlinger, jo svagere signal.

 

Når dit TV er forbundet med fiberboksen via antenneindgangen på dit TV, skal du foretage en kanalsøgning. Indstillingsværdier til DVB-C i infoboksen her på siden. Ved du ikke hvordan dit TV skal indstilles, kan du søge hjælp i vejledningen til dit TV eller fra TV fabrikantens hjemmeside. Efter en succesfuld kanalsøgning, har du adgang til de kanaler, der er med i din TV-pakke, og du kan bruge fjernbetjeningen til dit TV, når du skal skifte kanaler, ligesom du plejer.

 

TV formater - forkortelser og forklaringer

SD Standard definition, almindelig standard opløsning
HD High definition - 4 gange så høj opløsning som SD
MPEG 2 Et format der bruges til datakomprimering og kodning af data
Bruger dit TV MPEG 2 formatet, kan du som udgangspunnkt ikke se nogle af kanalerne.
 
MPEG 4 Videreudvikling af MPEG 2.
Stort set alle kanaler kræver at du har en TV-tuner med MPEG-4. MPEG 4 blev standard i 2012.
DVB-C Digital Video Broadcasting – Cabel.
DVB-C er et digitalt TV-signal sendt via kabel - f.eks. fiberkabel. For at modtage et DVB-C signal, skal dit TV have en DVB-C modtager indbygget. I nyere TV er DVB-C tuneren indbygget, men ellers kan du anskaffe en såkaldt DVB-C boks, der kan omforme signalet, så du kan se dine kanaler digitalt.
TV via TV-boks Digital TV hvor man bruger en TV-boks til at modtage TV signalet
TV via Kabel TV Digital/analog TV der forsynes via almindelige antennekabler
COAX Koaksialkabel, brugt til kabel TV og antenne signaler
Serieforbindelse Netværk der er opbygget som en lang streng
Stjernenet Netværk hvor enheder forsynes fra samme midtpunkt

Kanalsøgning?

Ser du TV via Kabel og skal lave en kanalsøgning, skal du bruge disse oplysninger:

  • Frekvens: 234 MHz (234000 kHz)
  • Netværks-ID: 100
  • Modulation: 256 QAM
  • Symbol rate: 6875